SiolNET. Novice Slovenija
0,39

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prijeli več tihotapcev in nezakonitih migrantov

0,39

termometer

slovenska policija
Foto: Siol.net

Policisti so v preteklem dnevu prijeli pet tihotapcev in enajst tujcev, ki so nezakonito prestopili slovensko državno mejo. Policijski postopki v zvezi s tem še potekajo. 

Ladja s kontejnerji Novice V zabojniku iz Srbije našli trupla

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so policisti včeraj okoli 16. ure pri krožišču na Drnovem ustavili avtomobil italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljana Italije, stara 37 in 40 let, v vozilu prevažata šest državljanov Bangladeša, ki so nezakonito prestopili  državno mejo.

Ustavili so tudi osebni avtomobil slovenskih registrskih oznak, v katerem sta bila dva državljana Slovenije,  ki sta prav tako sodelovala pri tihotapljenju tujcev. Četverici so odvzeli prostost in jo pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Avtomobila so zasegli, policijski postopki z državljani Bangladeša pa še potekajo.

Tudi brežiški policisti so včeraj ob 17. uri v Čatežu ob Savi ustavili osebni avtomobil audi A4 poljskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 28-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža pet državljanov Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tihotapca so pridržali in mu zasegli avtomobil. Policijski postopki z državljani Bangladeša še niso končani.

Tudi v Podbočju so policisti, med opravljanjem nalog varovanja državne meje, izsledili in prijeli tri državljane Afganistana ter dva državljana Kitajske. Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso končani, so še sporočili z novomeške policijske uprave.

Zoran Milanović Novice Bruselj pisal Hrvaški zaradi poročil o nečloveškem ravnanju z migranti

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin