SiolNET. Novice Slovenija
0,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na mejnih prehodih se čaka tudi več kot dve uri

0,48

termometer

mejni prehod Gruškovje | Na prometno-informacijskem centru voznike pozivajo, naj bodo strpni, naj načrtujejo pot, spremljajo prometne informacije in se na ceste odpravijo spočiti in z brezhibnim vozilom. | Foto: STA
Na prometno-informacijskem centru voznike pozivajo, naj bodo strpni, naj načrtujejo pot, spremljajo prometne informacije in se na ceste odpravijo spočiti in z brezhibnim vozilom. Foto: STA

Na mejnih prehodih s Hrvaško že od jutra beležijo podaljšane čakalne dobe. Vozniki osebnih vozil trenutno najdlje, več kot dve uri, čakajo za izstop iz države v Sečovljah in Starodu. Do dve uri pa se na Gruškovju, Obrežju in Dragonji čaka že tudi na vstop v državo. Zastoji so tudi na cestah, trenutno na obeh straneh predora Karavanke.

Čakalne dobe so že zjutraj nastale na več mejnih prehodih. Za izstop iz države se trenutno najdlje čaka na Sečovljah in Starodu (več kot dve uri). Za vstop v Slovenijo se tu čaka do pol ure oziroma do ene ure, navaja prometno-informacijski center.

Čakalne dobe za vstop so sicer najdaljše na Gruškovju, Obrežju in Dragonji (do dve uri). Za izstop se tu čaka od pol do ene ure.

Čakalne dobe za vstop in izstop so trenutno še na Jelšanah (v obe smeri do pol ure) in Slovenski vasi (za vstop do pol ure).

Zastoji pred predorom Karavanke

Pričakovano prihaja tudi do zastojev na cestah. Na gorenjski avtocesti je zastoj pred predorom Karavanke proti Avstriji dolg en kilometer. Krajši zastoj je tudi na avstrijski strani, predor proti Sloveniji občasno zapirajo.

Zaradi burje prve stopnje je na vipavski hitri cesti med Nanosom in Ajdovščino prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Danes do 22. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone.

Na prometno-informacijskem centru voznike pozivajo, naj bodo strpni, naj načrtujejo pot, spremljajo prometne informacije in se na ceste odpravijo spočiti in z brezhibnim vozilom.

Nesreča Novice Zaradi radovednežev več kot uro po prometni nesreči na avtocesti še vedno zastoji Hrvaška nesreča Novice Huda nesreča avtobusa na poti na romanje: vsaj 12 mrtvih in več kot 30 ranjenih #foto hRVAŠKA Novice Slovenec kriv za hudo nesrečo na Hrvaškem Zastoj. Avtomoto Najbolj infarkten ponedeljek leta: tu vse boste čakali v koloni

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin