Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 11. 2022,
9.45

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,44

84

Natisni članek

LMŠ SAB Robert Golob Stranka kongres Gibanje Svoboda

Sobota, 12. 11. 2022, 9.45

1 leto, 5 mesecev

Golob prepričan, da so ljudem vrnili mir in dostojanstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,44

84

Kongres Gibanja Svoboda | Pogledi tako stranke kot vlade so zdaj po Golobovih besedah uperjeni v prihodnje leto. | Foto STA

Pogledi tako stranke kot vlade so zdaj po Golobovih besedah uperjeni v prihodnje leto.

Foto: STA

Prvak Gibanja Svoboda Robert Golob je v nagovoru članom kongresa predstavil do zdaj opravljeno delo. Prepričan je, da lahko po pol leta vodenja vlade na prehojeno pot gledajo s ponosom, med dosežki pa izpostavlja vrnitev miru in dostojanstva državljanom. To je po njegovih besedah predpogoj, da bo njihova zgodba trajna.

Golob se je zbranim na kongresu zahvalil, da so se pred skoraj enim letom odločili za pot v državno politiko. Kot je poudaril, smo bili dve leti priča razgradnji vseh družbenih sistemov. Z nemim opazovanjem dogajanja pa je po njegovih besedah naraščalo spoznanje, da se spremembe brez lastnega angažmaja in načrtovanja ne bodo zgodile.

Te pa so bile nujne, predvsem zaradi prihodnjih generacij, je prepričan predsednik vlade. Spomnil je, da je ob vstopu na politični parket to pot imenoval dogodivščina in vse, ki verjamejo v iste vrednote, povabil k sodelovanju.

To je osnovni predpogoj, da bo zgodba Gibanja Svoboda trajna 

Danes pa lahko tako po Golobovih besedah s ponosom gledajo na prehojeno pot od ustanovitve stranke v začetku leta, zmage na aprilskih državnozborskih volitvah do sestave vlade. Prepričan je, da so ljudem vrnili mir in dostojanstvo ter da se ji več ne žali in preganja. To je osnovni predpogoj, da bo njihova zgodba trajna, ocenjuje Golob.

Golob je po dobrega pol leta vodenja vlade tudi prepričan, da so s stranko prinesli spoštovanje do vsakega državljana. Znova je poudaril, da ne bodo trpeli "sovražnega govora pod krinko različnosti, še posebej ne od politikov". "Ta namreč razkraja družbo, zato smo ji napovedali vojno z vsemi sredstvi," je odločen.

Pomembno zmago zadnjih šestih mesecev Golob vidi v tem, da so državljani znova ponosni na državo. "Danes ni nikomur več nerodno povedati, da prihaja iz Slovenije," meni.

Napoveduje investicijsko politiko 

Pogledi tako stranke kot vlade pa so zdaj po Golobovih besedah uperjeni v prihodnje leto, ki bo po njegovi napovedi prineslo reforme, s katerimi se je odlašalo 30 let. Napoveduje tudi investicijsko politiko, ki bo po njegovem prepričanju Sloveniji dala zagon za preboj.

Še pred tem državljane letos čaka več volilnih nedelj. Golob je volivce pozval, da se udeležijo nedeljskih predsedniških volitev, lokalnih volitev prihodnji teden, 27. novembra pa tudi glasovanja na referendumih o zakonih o vladi, o Radioteleviziji Slovenija (RTVS) in o dolgotrajni oskrbi. Predvsem zadnje bo po besedah premierja simbolično pomembno, da ob koncu supervolilnega leta volivci prvaku SDS Janezu Janši povedo, da "ga imajo dovolj".

Na kongresu Gibanja Svoboda o združitvi z LMŠ in SAB

Od danes naprej so stranke Gibanje Svoboda, SAB in LMŠ v eno družino povezane ne le legalno, pač pa tudi na simbolni ravni, je po kongresu dejal prvak stranke in premier Robert Golob.

Združitev je po njegovih besedah pomembna ne le, ker so želeli povezati razdrobljene politične sile na levi sredini, pač pa tudi, ker so lahko s politično izkušenimi kadri hitro oblikovali novo vlado, ki je učinkovita in se hitro odziva na energetsko in draginjsko krizo.

Združitev sta pozdravila tudi oba podpredsednika Gibanja Svoboda Urška Klakočar Zupančič in Matej Arčon ter nekdanja predsednika LMŠ in SAB Marjan Šarec in Alenka Bratušek. Slednja je poudarila, da gre pri združitvi za zgodovinsko priložnost, saj da so levosredinske vlade v Sloveniji doslej sprejemale najboljše odločitve. "Seveda je bilo v začetku nekaj deljenja na naše in vaše, a je tega vedno manj," je poudarila in dodala, da so se člani vseh treh strank povezali ob pripravah na lokalne volitve.
Koalicijski vrh
Novice Koalicija na vrhu ugotavljala, da je nekaj zavez že izpolnjenih
Robert Golob
Novice Golob napovedal, kdaj bo podpisan dogovor o dobavi alžirskega plina
Ne spreglejte