SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Jesenicah v boj proti alkoholu

1

termometer

Ob dejstvu, da imata pri zmanjševanju škode ključno vlogo celostna alkoholna politika ter oblikovanje odgovornejšega odnosa do alkohola, so se na Jesenicah odločili za poseben pristop.

Na Jesenicah v boj proti alkoholu Slovenija se zlasti s posledicami škodljive rabe uvršča v evropski vrh. Do 23. aprila v Sloveniji poteka preventivna akcija 40 dni brez alkohola, katere namen je opozoriti na posledice prekomernega uživanja alkohola ter izraziti solidarnost z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja v družinah, nesreč v prometu in zaradi bolezni, ki so posledice uživanja, hkrati pa spodbuditi k zabavi brez alkohola. Slovenija se zlasti s posledicami škodljive rabe uvršča v evropski vrh. Vodja sektorja za krepitev zdravja in zdrav življenjski slog na ministrstvu za zdravje VESNA KERSTIN PETRIČ: (več v prispevku ALKOHOL 1) Vodja medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Jesenice, Kranjska Gora in Žirovnica BOŠTJAN OMERZEL: (več v prispevku ALKOHOL 2)

Vodja medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Jesenice, Kranjska Gora in Žirovnica Boštjan Omerzel je v avdio izjavi povedal:

Slovenija po rabi alkohola v evropskem vrhu

Do 23. aprila v Sloveniji poteka preventivna akcija 40 dni brez alkohola, katere namen je opozoriti na posledice prekomernega uživanja alkohola ter izraziti solidarnost z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja v družinah, nesreč v prometu in zaradi bolezni, ki so posledice uživanja, hkrati pa spodbuditi k zabavi brez alkohola.

Slovenija se zlasti s posledicami škodljive rabe uvršča v evropski vrh.

Več v avdio izjavi vodja sektorja za krepitev zdravja in zdrav življenjski slog na ministrstvu za zdravje Vesna Kerstin Petrič:

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin