SiolNET. Novice Slovenija
1,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger

MZZ zahteva popravek članka: "Veleposlanik Kajzer: Odhajam z dvignjeno glavo"

1,36

termometer

Tone Kajzer | Tone Kajzer je bil odpoklican s položaja veleposlanika v ZDA.  | Foto: STA
Tone Kajzer je bil odpoklican s položaja veleposlanika v ZDA. Foto: STA

V zvezi s člankom z naslovom "Veleposlanik Kajzer: Odhajam z dvignjeno glavo", ki smo ga na Siol.net objavili 21. septembra 2022, smo z ministrstva za zunanje zadeve prejeli zahtevo za objavo popravka. Tekst, ki smo ga prejeli, objavljamo v celoti, brez uredniških in lektorskih posegov.

Zahteva za objavo popravka in prikaza nasprotnih dejstev in okoliščin       

Spoštovani, v zvezi s člankom vašega novinarja, podpisanega z D.K. z naslovom "Veleposlanik Kajzer: Odhajam z dvignjeno glavo", objavljenim v spletni izdaji portala Siol.net z dne 21. septembra 2022, skladno z določbami Zakona o medijih, posredujemo zahtevo za objavo popravka in prikaz nasprotnih dejstev v zvezi z nekaterimi navedbami vašega novinarja.

Navedbe v članku, da naj bi "zunanje ministrstvo (je) torej poskušalo prikrivati pomoč eni od morebitnih kandidatk", da je "nastal vtis, da je zunanja ministrica Tanja Fajon diplomatsko mrežo, vlada pa svojo moč zlorabila za agitacijo za le eno kandidatko: Pirc Musarjevo" zavračamo kot neresnične in zavajajoče. Kot smo že večkrat pojasnili vsem predstavnikom medijev, ki so se obrnili na nas, je Ministrstvo za zunanje zadeve RS - po usmeritvah Ministrstva za notranje zadeve RS - diplomatskim predstavništvom in konzulatom posredovalo informacijo o naslovu, na katerega lahko državljani posredujejo obrazec podpore za vse predsedniške kandidatke in kandidate, ki so za to zaprosili ministrstvo za notranje zadeve. Do današnjega dne je za to možnost zaprosilo sedem predsedniških kandidatk in kandidatov, in sicer Nataša Pirc Musar, Vladimir Prebilič, Sabina Senčar, Ivo Vajgl, Boris Vene, Boris Žulj in Robert Vereš. Zato je zunanje ministrstvo diplomatskim predstavništvom in konzulatom posredovalo informacijo o naslovu za zbiranje podpisov podpore, in sicer 1. 9.2022 za Natašo Pirc Musar, 5.9.2022 za Vladimirja Prebiliča, za Sabino Senčar in za Borisa Veneta, 6.9.2022 za Iva Vajgla, 7.9.2022 za Borisa Žulja in 13.9.2022 za Roberta Vereša. Enako bo ministrstvo ravnalo tudi za kandidate, ki bodo za to do zakonitega roka še zaprosili.

Aeroflot, Rusija Digisvet Panika zaradi Putinove poteze, Rusi bežijo iz države Vladimir Putin Novice Po Putinovem ukazu za mobilizacijo v Rusiji množična proizvodnja orožja #video #vŽivo Vladimir Putin Novice Putina skrbi alkoholizem med ožjimi sodelavci, padla je raven discipline Tone Kajzer Novice Veleposlanik Kajzer: Odhajam z dvignjeno glavo Posvet z vodji poslanskih skupin: Borut Pahor, Robert Golob. Novice Pahor podpisal ukaz o odpoklicu veleposlanika v ZDA Toneta Kajzerja Tanja Fajon, Nataša Pirc Musar Novice Pahor o odpoklicu Kajzerja s Fajonovo v torek v ZDA

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin