SiolNET. Novice Slovenija
3,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pahor o odpoklicu Kajzerja s Fajonovo v torek v ZDA

3,48

termometer

Tone Kajzer | Pahor bo o zapletu glede veleposlanika Kajzerja svojo odločitev sprejel v torek. | Foto: STA
Pahor bo o zapletu glede veleposlanika Kajzerja svojo odločitev sprejel v torek. Foto: STA

Po informacijah iz kabineta predsednika republike Boruta Pahorja predloga za razrešitev slovenskega veleposlanika iz Washingtona Toneta Kajzerja še niso dobili. O zapletu se namerava predsednik Pahor z ministrico za zunanje zadeve Tanjo Fajon pogovoriti v Ameriki, in sicer v torek v New Yorku, kjer bo zasedanje OZN. Pred tem dnem odločitve predsednika ne bo.

Vlada je v četrtek sprejela predlog o odpoklicu veleposlanika v ZDA Toneta Kajzerja zaradi kršitve zakona o zunanjih zadevah. Da bi ukaz o odpoklicu veleposlanika Kajzerja začel veljati, ga mora podpisati predsednik republike Borut Pahor.

Pahor bo jutri in v ponedeljek v Angliji, kjer se bo udeležil pogreba kraljice Elizabete II.

Tone Kajzer Novice Vlada potrdila predlog o odpoklicu veleposlanika v ZDA

Nekdanji predsednik vlade Janez Janša je v začetku septembra na Twitterju delil fotografijo zaupne depeše iz depešnega sistema MZZ, zraven pa pripisal, da sta se tudi slovenska diplomacija in ministrstvo podala v akcijo zbiranja podpisov za Pirc Musarjevo, "izbranko nekdanjega predsednika republike Milana Kučana".

Ministrstvo za notranje zadeve je namreč na pobudo volilnega štaba Nataše Pirc Musar zaprosilo tudi diplomatsko-konzularna predstavništva, naj na opaznem mestu objavijo naslov, na katerega volivci lahko pošiljajo podpise za podporo njeni kandidaturi za predsedniške volitve.

Zunanje ministrstvo je po Janševi objavi zaupne depeše sporočilo, da preiskujejo sum zlorabe z dokumenti ministrstva, ki jih uporablja v komunikaciji med uslužbenci po mreži, ki obsega okoli 60 diplomatsko-konzularnih predstavništev.

Postopek zmotil nekatere kandidate za predsednika republike

Gre sicer za rutinski postopek ministrstva, ki pa je zmotil nekatere kandidate za predsednika republike. Ti menijo, da jih ministrstvo s takšnim ravnanjem spravlja v neenakopraven položaj. Kot smo poročali, po naših neuradnih informacijah v stranki SDS razmišljajo o vložitvi interpelacije proti zunanji ministrici Tanji Fajon. Očitajo ji zlorabo diplomatske mreže za selektivno zbiranje podpisov za vložitev predsedniških kandidatur. O tem naj bi v stranki odločali danes.

Podpis koalicijske pogodbe. Robert Golob, Tanja Fajon, Luka Mesec. Novice Zakaj nam je Fajonova prikrivala, da Golob pritiska za odstavitev veleposlanika v ZDA? Robert Golob Novice Gregorčič: Ta Golobova izjava je nujna, sicer bi bilo videti, da so v brezupnem položaju #video Tanja Fajon Novice Zaradi Nataše Pirc Musar Fajonovi grozi prva interpelacija

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin