SiolNET. Novice Slovenija
3,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Morilec policista na Ižanki Samo Tadin naj bi storil samomor #video

3,79

termometer

V celjskem zaporu naj bi si življenje vzel Samo Tadin, znan po umoru 32-letnega policista Igorja Mauserja na Ižanski cesti leta 2015, za kar je bil obsojen na 30 let zaporne kazni. Tadin je krivdo najprej priznal in dejanje obžaloval, pozneje pa trdil, da je bil neprišteven, in da si je hotel vzeti življenje. Nasilen je bil tudi med prestajanjem kazni: leta 2019 je na Dobu z jedilnim nožem trikrat zabodel pravosodnega policista.

Na Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij so potrdili, da si je v celjskem zaporu v nedeljo obsojenec sodil sam. Neposredno po dogodku so bile v skladu s pravilnikom o izvrševanju kazni zapora o dogodku obveščene vse pristojne institucije in oseba, ki jo obsojenec ob sprejemu prestajanja zaporne kazni v izjavi navede kot osebo, ki naj jo zavod obvesti ob morebitni hospitalizaciji ali smrti. 

Posnetki pogovora s Samom Tadinom so iz leta 2018, ko ga je v zaporu obiskala novinarska ekipa oddaje kartoteka na Planet TV. 

Generalni direktor Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij bo zdaj med delavci generalnega urada izbral tričlansko komisijo, ki bo ugotovila okoliščine smrti obsojenca in se skladno s pravilnikom tudi opredelila do pravilnosti ravnanja zavoda v zvezi z dogodkom. 

Samo Tadin Novice Morilec z Ižanke napoveduje krvavo poletje #video Samo Tadin Novice Oglejte si pogovor z morilcem, ki je v ponedeljek znova udaril #Kartoteka Samo Tadin Novice Morilec, ki se je zaletel v policijsko vozilo: Hotel sem storiti samomor
Poleti 2015 se je policija zavila v črno, saj je v avtomobilskem napadu na Ižanski cesti v Ljubljani umrl komaj 32-letni policist Igor Mauser. Njegov 27-letni sodelavec Kristjan Čož jo je odnesel s poškodbami. Policista sta bila žrtvi Sama Tadina, ki se je z več kot sto kilometri na uro namerno zaletel vanju in kljub hudim poškodbam preživel. 

Lažna najava za intervencijo 

Julija 2015 je Tadin poklical policijo in v lažni najavi za intervencijo dejal, da bo pobil svojo družino. Ko so policisti odhiteli na pomoč, je na Ižanski cesti v zasedi počakal prvo policijsko vozilo in namerno trčil vanj. Eden od policistov je umrl na kraju nesreče, drugi pa je bil lažje poškodovan. Po mnenju tožilstva je bil motiv za dejanje maščevanje za večkratno posredovanje policistov ob Tadinovem nasilju nad nekdanjo partnerico.

Tadin je med sojenjem trdil, da v času, ko je povzročil prometno nesrečo, ni bil povsem pri sebi. Dejal je, da je bil takrat zelo depresiven zaradi ločitve od žene in zato, ker je izgubil svoj dom. Pojasnil je, da je z nesrečo pravzaprav skušal storiti samomor. To je po sodbi marca 2016 potrdila tudi psihiatrinja, ki je v svoje izvide zapisala, da je pri Tadinu zaznati globoko depresijo s samomorilno ogroženostjo.

Temu je pritrdila tudi sodnica, ki je napad na policista označila za strašno in zavržno dejanje. Sodnice pri tem ni omajalo niti priznanje krivde, po njenem mnenju pa dejanja tudi ni resnično obžaloval.

Novice Morilcu policista 30 let zapora. Sodnica: "Gre za res zavržno dejanje." (video) Novice Morilec policista priznal krivdo, tožilka predlaga 30 let zapora Samo Tadin Novice Višje sodišče potrdilo 30-letno zaporno kazen za morilca policista

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin