SiolNET. Novice Črna kronika
2,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Morilec, ki se je zaletel v policijsko vozilo: Hotel sem storiti samomor

2,05

termometer

Samo Tadin
Foto: STA

Samo Tadin, ki se je julija 2015 na Ižanski cesti namerno zaletel v policijsko vozilo na nujni vožnji in v zaporu na Dobu prestaja zaporno kazen, je na ljubljansko okrožno sodišče vložil predlog za obnovo kazenskega postopka. Tadin zdaj trdi, da je z nesrečo skušal storiti samomor. O obnovi postopka bo odločal senat sodišča, poroča Večer.

Kartoteka 1. del Novice Kartoteka: poglejte si celotno zgodbo o dogajanju na ižanki #video

Okrožno sodišče v Ljubljani je Tadinu februarja 2016 dosodilo 30 let zapora. Za umor policista mu je dosodilo 25 let zapora, za poskus umora drugega policista pa 15 let zapora, nato pa izreklo enotno kazen 30 let zapora, kar je tudi najvišja mogoča kazen v tem primeru.

Kot danes poroča časnik Večer, je Tadin po dveh letih vložil predlog za obnovo postopka, ker meni, da so nastopile nove okoliščine oziroma dejstva, ki ob sojenju niso bila znana sodišču, nedvomno pa bi vplivala na izrek kazenske sankcije.

kartoteka Novice Po smrti brežiškega policista: Spregovorili svojci umrlega #Kartoteka #video

Tadin trdi, da v času, ko je povzročil prometno nesrečo, ni bil povsem pri sebi. Dejal je, da je bil takrat zelo depresiven zaradi ločitve od žene in zato, ker je izgubil svoj dom. Pojasnjuje, da je z nesrečo pravzaprav skušal storiti samomor. To je po sodbi marca 2016 potrdila tudi psihiatrinja, ki je v svoje izvide zapisala, da je pri Tadinu zaznati globoko depresijo s samomorilno ogroženostjo.

Zato obramba zdaj meni, da se utemeljeno poraja vprašanje, ali je bil Tadin v času storitve kaznivega dejanja sploh prišteven, ter želi obnoviti postopek, še piše Večer.

Avtobus prihodnosti Daimler Mercedes Avtomoto Policija pri Idriji reševala poljski avtobus

Julija 2015 je Tadin poklical policijo in v lažni najavi za intervencijo dejal, da bo pobil svojo družino. Ko so policisti odhiteli na pomoč, je na Ižanski cesti v zasedi počakal prvo policijsko vozilo in namerno trčil vanj. Eden od policistov je umrl na kraju nesreče, drugi pa je bil lažje poškodovan. Po mnenju tožilstva je bil motiv za dejanje maščevanje za večkratno posredovanje policistov ob Tadinovem nasilju nad nekdanjo partnerico.

Policija Novice Tatica odtrgala vodovodno armaturo na ptujski policijski postaji

Temu je pritrdila tudi sodnica, ki je napad na policista označila za strašno in zavržno dejanje. Sodnice pri tem ni omajalo niti priznanje krivde, po njenem mnenju pa dejanja tudi ni resnično obžaloval.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 37
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin