Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Andreja Lončar

Petek,
29. 1. 2016,
13.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Samo Tadin

Petek, 29. 1. 2016, 13.16

8 let

Morilec policista priznal krivdo, tožilka predlaga 30 let zapora

Andreja Lončar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Samo Tadin, ki se je lani julija na Ižanki namerno zaletel v policijski avtomobil, je priznal umor in poskus umora. Izrek sodbe bo v ponedeljek, tožilka zanj predlaga 30 let zaporne kazni.

Samo Tadin je julija lani poklical policijo in dejal, da bo pobil svojo družino. Ko so policisti odhiteli na pomoč, je na Ižanski cesti v zasedi počakal prvo policijsko vozilo in namerno trčil vanj.

Pri tem je umrl 33-letni policist, njegov 27-letni sopotnik pa se je lažje poškodoval. Povzročitelj nesreče je nekaj tednov ležal v komi, nato pa se je preselil v pripor.

Tožilka zahteva 30 let Tožilka Petra Vugrinec meni, da je bil motiv za dejanje maščevanje zaradi večkratnega posredovanja policistov ob Tadinovem nasilju nad partnerico. Ravno nekaj dni pred napadom so mu izrekli prepoved približevanja.

Kot pravi, na to, da je kaznivo dejanje Tadin storil naklepno, kaže dejstvo, da je najel avtomobil, da je imel med čakanjem na Ižanski cesti s seboj daljnogled. Vedel je, meni tožilka, da bo policijski avtomobil prav na Ižanski cesti vozil najhitreje. Ko ga je zagledal, je speljal, oviral vozilo za njim, ki ga je želelo prehiteti, in tik pred srečanjem s policijskim vozilom zapeljal na levi vozni pas ter trčil vanj.

Vugrinčeva za Tadina zahteva 25 let kazni za umor in 15 let za poskus umora, skupno pa 30 let zaporne kazni. "Nižja kazen kljub priznanje krivde ni sprejemljiva," meni.

Tadin obžaluje, njegov odvetnik: "Obdolženec nima ničesar." Tadin, ki je na sodišče prišel v spremstvu policistov, je dejal, da dejanje obžaluje.

Njegov odvetnik je sodnico prosil, naj izreče nižjo kazen od predlaganih 30 let. "Namen kazenske sankcije ni sankcija temveč socializacija. Daljša kazen ne bo večja sankcija," je opozoril sodišče. Dodal je, da je Tadinova socialna slika slaba: "Nima denarja, nima zaposlitve, nima prebivališča."

Ne spreglejte