SiolNET. Novice Slovenija
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V karanteni trikrat več oddelkov kot pred prazniki

0,12

termometer

Šolanje na daljavo
Foto: STA

Po podatkih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, objavljenih na sledilniku za covid-19, je bilo v torek v osnovnih šolah v karanteni 936 oddelkov, v srednjih šolah pa 495, skupno 1.431, kar je trikrat več kot pred prazniki. Tako se uresničujejo napovedi ministrstva izpred tedna dni, da v šolah pričakujejo zaostritev epidemioloških razmer.

V torek je bilo po podatkih sledilnika v karanteni 19.651 učencev in 12.808 dijakov. V karanteni je bilo tako okoli deset odstotkov vseh učencev in okoli 16 odstotkov vseh dijakov. Samo v osnovnih šolah so v torek med učenci potrdili 1.068 okužb, dodatnih 406 med zaposlenimi. V srednjih šolah so med dijaki potrdili 379 okužb, dodatnih 84 med zaposlenimi.

V vrtcih je bilo v torek v karanteni 171 oddelkov oziroma 2.446 otrok. Med otroki so v torek potrdili 74 okužb, 235 pa med zaposlenimi v vrtcih.

Šol ne bodo zapirali 

Pred božično-novoletnimi prazniki je bilo 23. decembra v osnovnem šolstvu v karanteni 372 oddelkov, v srednjem pa 52 oddelkov. Od takrat je torej število oddelkov v karanteni naraslo za več kot trikrat.

Na ministrstvu so pred tednom dni izrazili pričakovanje, da se bodo razmere zaradi praznikov zaostrile, a zapiranje šol naj ne bi bil sistemski ukrep.

Hrvaška covid Novice Na Hrvaškem kot dokaz okužbe s koronavirusom od danes zadostuje hitri test Covid slo Novice Nore številke: nove okužbe zrasle za 124 odstotkov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin