SiolNET. Novice Slovenija
2,40

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Miro Cerar popustil v sporu z Milanom Brglezom

2,40

termometer

Milan Brglez, Miro Cerar
Foto: STA

Premier Miro Cerar si je po pogovoru s predsednikom državnega zbora Milanom Brglezom premislil in ne bo vztrajal pri njegovem odstopu s položaja podpredsednika SMC.

Brglez je v pogovoru Cerarju "razložil svoja stališča in pojasnil situacijo o svoji vlogi v stranki, kot tudi o osebnih ciljih, ki ga vežejo na SMC, ter jasno potrdil pripadnost ideji in projektom, ki jih stranka zastopa v političnem življenju naše države", sta zapisala v skupni izjavi po srečanju.

Brglez: Ni več razlogov za nezaupanje

Predsedniku vlade je dal jasna zagotovila, da ni več razlogov za nezaupanje, ki se je pojavilo v zadnjem času. Cerar je "glede na ta zagotovila in pripravljenost Brgleza, da še naprej deluje v dobro stranke in države, odločil, da ne vztraja pri pozivu k umiku z mesta podpredsednika stranke SMC".

Zadnje tedne so v javnosti odmevali skrhani odnosi med Cerarjem in Brglezom, med katerima je zavrelo po sprejetju novele zakona o tujcih. Cerar je namreč Brgleza, ki je noveli odkrito nasprotoval, pozval k odstopu s podpredsedniškega položaja v stranki, saj naj bi bilo nujno zaupanje porušeno.

Brglez s položaja ni hotel odstopiti

"Njegovo večkratno javno in neutemeljeno očitanje o neustavnosti premišljenih in argumentiranih odločitev vlade, ki jo vodim, je porušilo zaupanje, ki je nujno potrebno za sodelovanje predsednika in podpredsednika SMC," je zatrjeval Cerar, a Brglez s položaja podpredsednika SMC ni odstopil. 

V sporočilu za javnost je zapisal, da ostaja zvest vodilom stranke, med katere spadajo pravna država, medsebojno spoštovanje in človekove pravice. "Verjamem, da lahko s predsednikom SMC Mirom Cerarjem še naprej deliva ta skupna vodila stranke SMC," je dodal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 27
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin