SiolNET. Novice Slovenija
0,34

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mariborski zobozdravnik po odločitvi višjega sodišča oproščen spolnega nasilja

0,34

termometer

zobozdravnik ambulanta zobje zdravje | Zobozdravnik mariborskega zdravstvenega doma se je na sodišču branil očitkov, da naj bi novembra 2016 v svoji ambulanti spolno napadel takrat 33-letno pacientko. | Foto: Pexels
Zobozdravnik mariborskega zdravstvenega doma se je na sodišču branil očitkov, da naj bi novembra 2016 v svoji ambulanti spolno napadel takrat 33-letno pacientko. Foto: Pexels

Mariborsko višje sodišče je po poročanju Večera potrdilo odločitev prvostopenjskega sodišča, ki je zobozdravnika Nermina Suljića v ponovljenem sojenju oprostilo očitkov o spolnem nasilju nad pacientko. Sodba je tako pravnomočna.

Mariborsko sodišče je Nermina Suljića leta 2019 obsodilo na pogojno kazen enega leta zapora s preizkusno dobo treh let, a je nato višje sodišče sodbo razveljavilo zaradi bistvenih kršitev v postopku. V ponovljenem sojenju je sodišče odločilo, da Suljiću krivda ni dokazana.

Rekonstrukcija dogodka naj bi govorila v prid obtoženemu 

Kateri dokaz je zobozdravnika nepravnomočno razbremenil očitkov o spolnem nasilju, uradno ni znano, saj je sojenje zaradi občutljivosti primera potekalo za zaprtimi vrati. Po neuradnih informacijah časnika je v prid obtoženemu govorila rekonstrukcija dogodka, češ da se dejanje v prostoru, kjer je bila pacientka z zobozdravnikom, ni moglo zgoditi na tak način, kot ga je opisala oškodovanka.

Tožilstvo in oškodovanka sta se zoper prvostopenjsko odločitev pritožila, mariborsko višje sodišče pa je prvostopenjsko sodbo potrdilo.

Zobozdravnik mariborskega zdravstvenega doma se je na sodišču branil očitkov, da naj bi novembra 2016 v svoji ambulanti spolno napadel takrat 33-letno pacientko, ki se ji je med nadlegovanjem uspelo izmuzniti iz ambulante.

Russell Brand Trendi Zvezdnik obtožen posilstev in zlorab več žensk Dario Felda Novice Minister glede spolnih zlorab na gorenjski šoli: Kot družba še nismo ustrezno ukrepali Marko Rupnik Novice Po obtožbah o zlorabi redovnic Vatikan ukrepal proti patru Rupniku
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin