Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 12. 2011,
10.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Maribor turizem

Nedelja, 11. 12. 2011, 10.21

8 let

Maribor letos znova z dobrim turističnim izkupičkom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Maribor si v prazničnem decembrskem obdobju glede na signale, ki prihajajo, obeta polne hotele, je povedal direktor Zavoda za turizem Maribor Milan Razdevšek.

Ob tem upa, da bodo vremenske razmere ugodne ter da bo Pohorje pobelil sneg, saj bi to pomenilo zagotovljen obisk tudi v hotelih in drugih nočitvenih zmogljivosti na vrhu Pohorja.

Zadnja leta vse več Italijanov z avtodomi Kot eno od zanimivih ugotovitev je Razdevšek navedel, da je mariborsko dogajanje v času božično-novoletnih praznikov zadnja leta vse bolj zanimivo tudi za italijanske goste, ki v mesto prihajajo z avtodomi. Največ jih je po njegovih podatkih prav za silvestrski večer, kar po njegovem kaže na to, da se v štajerski prestolnici očitno počutijo dobro.

Sicer pa je Maribor tudi letos beležil pozitivne številke po številu obiska in nočitev. "Kot kaže po prvih desetih mesecih, bomo verjetno znova med najboljšimi v državi. V tem obdobju smo beležili več kot osemodstotno rast števila nočitev glede na enako obdobje lani, kar je za tiste, ki vedo, kako težko je pridobiti goste, zelo razveseljiv podatek," je dejal prvi mož mariborskega turizma.

V letu 2012 pričakujejo kar 30-odstotno rast obiska Leto 2011 bo tako v celoti popravilo sliko iz leta 2009, ko je glede na gospodarske razmere za turizem nasploh nastopilo krizno obdobje. Po Razdevškovih besedah jo je Maribor sicer takrat odnesel še razmeroma dobro, saj se je izognil vsaj padanju obiska, če že rasti števila obiskovalcev niso zaznali. Že lani so izkupiček dobro popravili, letošnja rast pa je še višja.

Ob tem je dodal, da se trudijo zelo intenzivno delati na promociji mesta, zlasti na tujih trgih, saj že danes v Mariboru skoraj 80 odstotkov nočitev ustvarijo tujci. Veliko priložnost vidijo tudi v prihodnjem letu, ko bo mesto gostilo Evropsko prestolnico kulture (EPK). Prav na račun tega dogodka, pa tudi dejstva, da jih je ena od angleških spletnih agencij uvrstila med deset najbolj zanimivih destinacij v letu 2012, namreč načrtujejo kar 30-odstotno rast obiska.

Ne spreglejte