SiolNET. Novice Slovenija
4,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
ne koalicija ne opozicija nista izbirali besed

Maratonski besedni pingpong med razpravo o dodatni zadolžitvi #video

4,02

termometer

Vlada Janeza Janše je predlagala dodatno zadolžitev države, o čemer pa danes razpravljajo poslanci v Državnem zboru. Zaradi epidemije vlada namreč samo za letos načrtuje za 800 milijonov evrov višjo porabo, kot jo je konec lanskega leta določil državni zbor. Večina tega denarja naj bi po zatrjevanju koalicije šla za odpravo posledic koronavirusa, pri čemer pa jim opozicija očita, da je država že zdaj rekordno zadolžena, vsak Slovenec je namreč zadolžen za 18 tisoč evrov. Ne ena ne druga stran v današnji razpravi, kot smo tega že vajeni, nista izbirali besed, znova smo tako bili priče maratonskemu besednemu pingpongu. 

Cesta Novice Znova dovoljen prehod med regijami in zbiranje do deset ljudi

Pravijo, da se vse začne in konča pri denarju, in nič drugače ni, kadar v našem parlamentu razpravljajo o proračunu. Razprava, kot smo je ob spopadu mnenj v državnem zboru že vajeni, je tudi tokrat postregla s sočnimi izjavami, tako iz opozicije kot koalicije.

"Tako površno pripravljenega dokumenta v stranki SAB ne bomo podprli. Je pa žalostno, da SDS za vsako svojo vlado pusti pogorišče, najvišji javni dolg, sprt narod in znižane pokojnine. Veliko dela čaka vlado, ki bo prišla za vami, veliko napak in neumnosti bo treba popraviti," je dejala Alenka Bratušek.

"Tako površno pripravljenega dokumenta v stranki SAB ne bomo podprli. Je pa žalostno, da SDS za vsako svojo vlado pusti pogorišče, najvišji javni dolg, sprt narod in znižane pokojnine," je dejala Alenka Bratušek. "Tako površno pripravljenega dokumenta v stranki SAB ne bomo podprli. Je pa žalostno, da SDS za vsako svojo vlado pusti pogorišče, najvišji javni dolg, sprt narod in znižane pokojnine," je dejala Alenka Bratušek. Foto: STA

Marko Pogačnik iz SDS odgovarja: "Za SDS ni nobeno huliganstvo, da se denar namenja za ohranitev delovnih mest. V SDS zanikamo, da se bodo zaradi teh ukrepov zmanjševale pokojnine."

"V zvezi s hudimi manipulacijami, da bo ta vlada znižala pokojnine, zelo jasno sporočam slovenski javnosti, naj ne nasedajo manipulatorjem, ki širijo laži," je na besede o znižanju pokojnin odgovoril Jožef Horvat iz NSi. 

igralci gledališče oder Novice Nove sprostitve: vlada je odločila, da …

"Vsaka kritika je zgolj posledica njihove samopromocije in rušenja oblasti. Zaradi nenehnega kritiziranja in metanja polen pod noge bo trpela naša domovina Slovenija, ki pa za opozicijo ni niti malo pomembna," je opoziciji sporočil poslanec SNS Jani Ivanuša. "Vsaka kritika je zgolj posledica njihove samopromocije in rušenja oblasti. Zaradi nenehnega kritiziranja in metanja polen pod noge bo trpela naša domovina Slovenija, ki pa za opozicijo ni niti malo pomembna," je opoziciji sporočil poslanec SNS Jani Ivanuša. Foto: Nebojša Tejić/STA

"Vsaka kritika je zgolj posledica njihove samopromocije"

Sočen besednjak in na trenutke smešne primerjave so spremljali več ur dolgo razpravo, nekateri poslanci so na sejo prišli bolj pesniško navdihnjeni.

"Povem vam čisto iz srca. Verjamem, da boste razumeli. Se spomnite pesmi A. Šifrerja, 'kdo za pijačo bo dal, ko umrla bo država'. Jaz spremenim besedilo v 'ko bo umrla socialna država'," je dejal Dejan Židan.

Milan Kučan Novice Mustafa Cerić v odprtem pismu Kučanu: Tudi ti, prijatelj?

Koalicija jim seveda ob tem ni smela ostati dolžna, zato je vrnila žogico. "Vsaka kritika je zgolj posledica njihove samopromocije in rušenja oblasti. Zaradi nenehnega kritiziranja in metanja polen pod noge bo trpela naša domovina Slovenija, ki pa za opozicijo ni niti malo pomembna," je odvrnil poslanec SNS Jani Ivanuša.

Več o vroči razpravi v zgornjem videoposnetku.

Janez Janša in Mateusz Morawiecki Novice Janša s poljskim kolegom predvsem o predsedovanju Svetu EU Grošnja Novice Ženi in otrokoma Janeza Janše grozijo s smrtjo Protestniki v Ljubljani Novice Policija opozarja pred morebitnimi shodi in protesti Janez Janša 30 let Novice Kako bi Janša z digitalizacijo Slovenijo naredil vitko Dunaj Novice Avstrijci se pripravljajo na odprtje večine gospodarskih dejavnosti

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin