Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sobota,
14. 3. 2020,
9.26

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

11

Natisni članek

LPP Koronavirus potniški promet

Sobota, 14. 3. 2020, 9.26

4 leta, 1 mesec

LPP obvešča: od ponedeljka omejitev potniškega prometa

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

11

LPP avtobus Ljubljana | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Od ponedeljka, 16. marca, bo na vseh LPP-jevih linijah – tako mestnih kot medkrajevnih – začel veljati zimski počitniški vozni red.

vlada, koronavirus
Novice "Tukaj ni nobene raketne znanosti, družba se bo morala prilagoditi"

Ljubljanski potniški promet (LPP) bo sledil navodilom države glede novega koronavirusa ter zmanjšal mestni in medkrajevni promet.

Od ponedeljka, 16. marca, bo tako začel veljati zimski počitniški vozni red, kar velja tako za mestne kot za medkrajevne linije, so sporočili. "Uvajamo ga ob oceni, da so potrebe potnikov po prevozu v trenutni situaciji zadovoljene, hkrati pa manj izvozov avtobusov omogoča dodatno čiščenje in dezinfekcijo, kadar so avtobusi v mirovanju."

Na mestnih avtobusih pa bo že od jutri naprej vstop za potnike mogoč na drugih vratih, vstop na prvih vratih pa bo začasno ukinjen, poleg tega se sprosti linija štirih sedežev za voznikom. "Z vstopom na drugih vratih bomo preprečili stik potnikov in voznikov in tudi s tem dodatno ukrepali proti širjenju koronavirusa," so sporočili prek družbenega omrežja Facebook.

Validacije pri drugem validatorju bodo morali izvesti le tisti potniki, ki nimajo terminske vozovnice, torej plačajo z dobroimetjem oziroma z VALÚ Moneto. Validiranje potnikov z veljavnimi terminskimi vozovnicami ne bo potrebno.

Enako velja za medkrajevne avtobuse: vstop na drugih vratih, prodaja vozovnic pa ne bo več potekala v vozilih, zato potnike pozivajo, naj vozovnice kupijo v predprodaji.

Turistični vlakec Urban do nadaljnjega ne bo vozil, s Kavalirjem pa se lahko poleg voznika vozita največ dve osebi, če sta že sicer skupaj v mestu, sicer pa le ena oseba.

LPP | Foto: STA , Foto: STA ,

Dodatno čiščenje in dezinficiranje avtobusov

Ker bo v obratovanju manj vozil, bodo avtobuse dodatno čistili in dezinficirali tudi med dnevom, sicer pa so pri čiščenju že konec februarja uvedli dodatne ukrepe: pri vsakodnevnem čiščenju avtobusov na podlagi priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje dodajajo varikino, voznikom pa so prav tako priporočili, da na končnih in čim več vmesnih postajah odpirajo vsa vrata, tudi če ni potnikov za izstop, saj jih s tem prezračujejo.

Vozniki avtobusov ob tem naprošajo vse potnike, da upoštevajo pravila higiene – da kihajo in/ali kašljajo v zgornji del rokava.

"Vsi ukrepi so sprejeti z namenom preprečevanja širjenja koronavirusa. Navodila Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje oziroma Vlade RS bomo še naprej spremljali in upoštevali vsa njihova navodila ali priporočila," so še sporočili iz LPP.

Koronavirus
Novice Potrjenih je 141 okužb: "Za dva tedna ustavljamo državo" #video
Ne spreglejte