Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 2. 2020,
18.37

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,21

97

Natisni članek

Ljudmila Novak Janez Janša Janez Janša Marjan Šarec

Sobota, 1. 2. 2020, 18.37

4 leta, 2 meseca

Ljudmila Novak ostro nad Janeza Janšo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,21

97

Ljudmila Novak | V Sloveniji imamo hude sistemske probleme, ki bi jih manjšinska vlada zelo težko reševala, zato odstop Marjana Šarca po mnenju Ljudmile Novak ni bil nepričakovan.  | Foto Bor Slana

V Sloveniji imamo hude sistemske probleme, ki bi jih manjšinska vlada zelo težko reševala, zato odstop Marjana Šarca po mnenju Ljudmile Novak ni bil nepričakovan. 

Foto: Bor Slana

Ljudmila Novak, evropska poslanka in nekdanja predsednica stranke Nova Slovenija, meni, da so po ponedeljkovem odstopu predsednika vlade najbolj ustrezen korak za nadaljevanje predčasne volitve. Novakova je v intervjuju za časnik Večer ostro kritizirala tudi predsednika stranke SDS Janeza Janšo.

Janez Janša
Novice Nove volitve? Kaj v resnici v ozadju naklepata Janša in Tonin. #video

Novakova o odstopu Marjana Šarca in prihodnosti slovenske vlade

V stranki NSi si niso predstavljali, da bo predsednik vlade odstopil prav ta trenutek, a hkrati Šarčev odstop ni bil docela nepričakovan, je za Večer povedala Novakova. Po njenem mnenju manjšinska vlada, ki se sooča z obsežnimi problematikami in notranjimi nesoglasji, težko zdrži dolgo. "Odstop vlade je bil ves čas v zraku," je dejala evropska poslanka.

Da v stranki NSi menijo, da so najboljša možnost za prihodnost slovenske vlade predčasne volitve, so nakazali že s ponedeljkovo ustanovitvijo predvolilnega štaba, nato pa je za Večer to potrdila tudi Ljudmila Novak.

Po mnenju Ljudmile Novak je treba novo vlado sestaviti zelo hitro. Slovenija leta 2021 namreč ponovno prevzema predsedovanje Evropski uniji. | Foto: Bor Slana Po mnenju Ljudmile Novak je treba novo vlado sestaviti zelo hitro. Slovenija leta 2021 namreč ponovno prevzema predsedovanje Evropski uniji. Foto: Bor Slana

Kot je že v četrtek pojasnil na družbenem omrežju Twitter, se za predčasne volitve zavzema tudi predsednik stranke NSi Matej Tonin:

Marjan Šarec
Novice Šarec: Oprostite, s takšno stranko težko sodelujem #video

Novakova o Janezu Janši: Če kdo škoduje desnici, potem je to večni predsednik SDS

Slovenska evroposlanka se je v intervjuju za Večer dotaknila tudi napadov, ki jih je na družbenem omrežju Twitter deležna s strani prvaka stranke SDS Janeza Janše. 

Dejala je, da Janša oziroma večni predsednik SDS, kakor ga je poimenovala, s svojimi destruktivnimi dejanji in neprimernimi objavami na Twitterju škoduje desnici, kar se je v preteklosti pokazalo že večkrat.

"Zame ni najbolj kredibilno, ko vrednote in stališča krščanskih demokratov kritizira nekdo, ki je v svojem političnem delovanju naredil ves mavrični prehod, od skrajno leve do skrajno desne pozicije," je Ljudmila Novak v intervjuju za Večer ostro kritizirala Janeza Janšo. | Foto: STA , "Zame ni najbolj kredibilno, ko vrednote in stališča krščanskih demokratov kritizira nekdo, ki je v svojem političnem delovanju naredil ves mavrični prehod, od skrajno leve do skrajno desne pozicije," je Ljudmila Novak v intervjuju za Večer ostro kritizirala Janeza Janšo. Foto: STA ,

Po njenem mnenju bi leta 2013 desnosredinska vlada lahko obstala tudi po korupcijskem škandalu, če bi Janša takrat odstopil in mesto mandatarja prepustil komu drugemu iz stranke SDS. Dejala je tudi, da bi Janša, če ne bi bilo njegove destruktivne drže, močno vlado lahko sestavil tudi na zadnjih državnozborskih volitvah. 

Preberite tudi:

Dejan Židan kongres SD
Novice Židan: Ne želimo si tretje vlade Janeza Janše
Matej Tonin
Novice Tonin proti novi koaliciji? "Reševanje poslanskih mandatov nas ne zanima." #video
Marjan Šarec. ZZZS.
Novice Odhajajoča koalicija ni podprla ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja
Ne spreglejte