SiolNET. Novice Slovenija
0,94

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ladja Triglav bo brez oborožitve reševala begunce in ustavljala tihotapce #video

0,94

termometer

Ponos slovenske vojske - naša edina vojaška ladja Triglav - se vse bolj spreminja v sramoto. V petek odhaja na mirovno misijo v libijsko morje, spet brez oborožitve.

Video: Planet TV


Še huje, sprva je kazalo, da ne bodo zbrali niti posadke, 37 vojaških mornarjev. Ti bodo, tako kot že pred dvema letoma, med Libijo in Italijo reševali begunce in ustavljali tihotapce. Pred dvema letoma je ladja Triglav v takšni operaciji rešila več kot tisoč ljudi.

In če nimaš denarja za posodobitev, nedelujoč top na bojni ladji Triglav pokriješ in upaš, da ga ne boš potreboval.

Tudi raketni sistem je neuporaben, a ne zato, ker bi se pokvaril, ampak ker v ruskem paketu niso bile vključene rakete.

Rusija je namreč del klirinškega dolga poravnala z ladjo Triglav, ki je bila opremljena v skladu s slovenskimi potrebami. Rakete so se izgubile s prevodom, topu pa ne dela hidravlika. Na koncu pa bo, kot kaže, lažje kupiti Natova sistema kot popravljati rusko darilo.

Kadrovska podhranjenost

Tudi če bi top in raketni sistem delovala, so v vojski imeli težavo sestaviti posadko, ki bi ta sistem upravljala. Kadrovska podhranjenost je pereča težava.

Resda so že sodelovali v tovrstnih misijah .... A to je tako, kot če bi se vozili brez prve pomoči, ker nikoli pred tem nismo bili udeleženi v prometni nesreči.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 36
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin