Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 6. 2022,
10.21

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

86

Natisni članek

skupina ukrepi Mario Fafangel Danijel Bešič Loredan NIJZ omikron rast okužba Slovenija Koronavirus

Petek, 24. 6. 2022, 10.21

1 leto, 10 mesecev

Koronavirus: porast aktivnih primerov okužbe, Fafangel čez nekaj dni o prihodnjih ukrepih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

86

omikron covid-19 | V četrtek so zabeležili 173 več okužb kot pred tednom dni. Narašča tudi število aktivnih primerov okužbe ter tudi sedemdnevno povprečje potrjenih primerov in število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na sto tisoč prebivalcev. | Foto Reuters

V četrtek so zabeležili 173 več okužb kot pred tednom dni. Narašča tudi število aktivnih primerov okužbe ter tudi sedemdnevno povprečje potrjenih primerov in število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na sto tisoč prebivalcev.

Foto: Reuters

V četrtek so v Sloveniji ob 532 PCR-testih in 3.000 hitrih antigenskih testih potrdili 645 okužb s koronavirusom, za primerjavo 173 več kot prejšnji četrtek. Naraslo je tudi sedemdnevno povprečje potrjenih primerov, ki znaša 536, in tudi število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na sto tisoč prebivalcev, ki je trenutno 298, še kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Več je tudi aktivnih primerov okužbe v državi. 

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 536, 25 več kot dan pred tem. Naraslo je tudi število potrjenih primerov na sto tisoč prebivalcev v zadnjih 14 dneh, ki znaša 298, 17 več kot dan prej. 

Skupaj se v bolnišnicah zdravi 72 bolnikov, štirje več kot dan pred tem. Zaradi covida je v bolnišnicah 37 (dan prej 33) oseb in s covidom 25, enako kot dan prej. Tudi na intenzivni negi ostaja enako število bolnikov, skupaj deset, osem zaradi covida in dva s covidom. Včeraj je umrla ena oseba s potrjeno koronavirusno okužbo. Iz bolnišnične oskrbe so odpustili štiri bolnike. 

Po oceni NIJZ je v Sloveniji trenutno 6.329 aktivnih primerov okužbe, 355 več kot prejšnji dan.

Po podatkih NIJZ je z enim odmerkom cepiva proti covid-19 cepljenih 1.265.718 ljudi, deset več kot dan prej, z vsemi odmerki pa 1.222.076, 36 ljudi več kot dan pred tem.

Fafangel prihodnji teden o ukrepih zaradi širjenja okužb 

Okužbe zadnjih nekaj tednov v državi rastejo predvsem na račun bolj kužnih različic omikrona, BA.4 in BA.5, je že pred dnevi opozorila infektologinja Mateja Logar. Epidemiolog Mario Fafangel bo zato po napovedi zdravstvenega ministra Danijela Bešiča Loredana prihodnji teden predstavil ukrepe za obvladovanje virusa.

Razkrili naj bi tudi, kdo so člani strokovne ekipe, ki bo odločala o ukrepih.

Golob: Zapiranja občin zaradi morebitnega jesenskega vala epidemije ne bo 

Vlada za prihodnje tedne zaradi draginje načrtuje številne ukrepe, prav vsi pa naslavljajo večino prebivalstva in so ciljno usmerjeni, je za Delo in Primorske novice zagotovil premier Robert Golob

Preverili bodo cene pri trgovcih s prehrano, dobičke naftnih trgovcev, davčno reformo, učinkovitejšo rabo energije, dotaknili se bodo teme povišanja plač v javnem sektorju, zamenjali člane svetov bolnišnic, v organizacijo javnega zdravstvenega sistema pa naj bi korenito posegel interventni zakon, ki bo vpeljal profesionalni nadzor in bo po Golobovih besedah začel veljati jeseni.

Ukrepe za obvladovanje morebitnega epidemičnega vala v jeseni pa bodo predvidoma pripravili do konca julija, da jih bodo za pripravo na jesen lahko posredovali ravnateljem šol in predstojnikom drugih zavodov. "Zagotovo ne bo zapiranja državljanov v občine, tudi ne zapiranja šol in domov za upokojence. Prav tako ne bo obveznega cepljenja," je še dejal Golob.
Big Ben London
Novice V londonski kanalizaciji odkrili smrtonosni virus, ki naj bi bil že izkoreninjen
koronavirus Avstrija
Novice Začetek novega vala tudi v Avstriji? Številke kažejo, da …
Portugalska Lizbona
Novice Eksplozija koronavirusa na Portugalskem. Nas to čaka jeseni?
Ne spreglejte