Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 5. 2016,
15.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

1

Natisni članek

DeSUS Karel Erjavec Tone Peršak

Sreda, 4. 5. 2016, 15.22

6 let, 6 mesecev

DeSUS za novega ministra predlagal Toneta Peršaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

1

Tone Peršak | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

S kandidaturo za novega ministra za kulturo sta soglašala državni sekretar Tone Peršak in nekdanji ravnatelj novogoriške gimnazije Bojan Bratina, DeSUS je izbral Peršaka.

Izvršni odbor DeSUS je danes soglasno podprl kandidaturo državnega sekretarja Toneta Peršaka za novega kulturnega ministra, je po seji odbora povedal prvak stranke Karl Erjavec. O tem je že govoril s premierjem Mirom Cerarjem, ki se s kandidaturo strinja, zato Erjavec pričakuje, da bo čim prej tudi vložena.

Po Erjavčevih besedah je pomembno, da resor čim prej dobi ministra s polnimi pooblastili. V DeSUS ocenjujejo, da je Peršak ustrezen kandidat, ki pozna kulturo, saj iz nje izhaja. Prav tako je v preteklosti predstavljal kulturo v različnih institucijah, je pojasnil Erjavec, ki je prepričan, da so dobili pravo osebo za vodenje kulturnega resorja.

 
 

"Lotiti se je treba sistemske prenove kulturnega modela"

Peršak, ki se je pred nekaj dnevi tudi včlanil v DeSUS, se je stranki DeSUS zahvalil za zaupanje, še zlasti zato, ker je bila podpora njegovi kandidaturi tako izrazita. "A je to tudi obveza," je poudaril Peršak v izjavi novinarjem in pri tem izpostavil koalicijski sporazum, katerega sopodpisnica je tudi stranka DeSUS.

Sporazum po njegovih besedah zavezuje ministra, da se v tem mandatu loti sistemske prenove kulturnega modela ter predlaga določene rešitve glede financiranja na področju kulture in glede zakonodaje.

 

"To je tisto, česar smo se na ministrstvu že lotili in kar mislim s podporo stranke oz. upam, da celotne vlade, čim hitreje in zavzeto nadaljevati," je dodal Peršak. | Foto: Ana Kovač "To je tisto, česar smo se na ministrstvu že lotili in kar mislim s podporo stranke oz. upam, da celotne vlade, čim hitreje in zavzeto nadaljevati," je dodal Peršak. Foto: Ana Kovač

Erjavec Priklu svetoval, naj ostane poslanec

Pred izbiro je Erjavec spomnil, da je nekdanja ministrica Julijana Bizjak Mlakar odstopila ravno zaradi nesodelovanja in nekooperativnosti predsednika vlade.

Urošu Priklu je Erjavec svetoval, naj ostane poslanec, saj po njegovem mnenju zelo dobro opravlja svoje delo in bi se gotovo poznal "primanjkljaj v poslanski skupini", če bi prevzel funkcijo ministra.

 

 

Ne spreglejte