Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 11. 2018,
16.42

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

1

Natisni članek

Aleksandra Pivec

Petek, 9. 11. 2018, 16.42

5 let, 5 mesecev

Kmetijska ministrica v Hongkongu: Odprte so številne priložnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

1

dr. Aleksandra Pivec | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec, ki končuje dvodnevni obisk Hongkonga, se je srečala z nekaj političnimi in gospodarskimi predstavniki. Ministrica po srečanjih ugotavlja, da so odprte še številne priložnosti za nadgradnjo že vzpostavljenega in dobrega sodelovanja na področju blagovne menjave in naložb med Slovenijo in Hongkongom.

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec in sekretar za trgovino in ekonomski razvoj Edvard Yauo sta na srečanju potrdila dobre odnose med Slovenijo in Hongkongom. Ti se tudi z letošnjim ponovnim nastopom Slovenije na sejmu s področja promocije vina, alkoholnih pijač in prehrambnih proizvodov, ki se odvija v Hongkongu, še krepijo, so sporočili z ministrstva.

Kitajskim podjetjem želi Slovenija približati Luko Koper

"Zavedamo se tudi, da Hongkong pomeni izjemno pomembno tržno platformo za vstop na ogromen kitajski trg. Hkrati si želimo, da bi tudi podjetja iz Hongkonga videla Slovenijo kot vstopno točko na trg EU, da bi vedno več podjetij iz Kitajske in Hongkonga prepoznalo Luko Koper in druge naše transportno-logistične storitve kot odlično izhodišče za vstop na velik evropski trg," je dejala ministrica.

farma
Novice Britanci kmetijstvo po brexitu promovirajo s fotografijo iz Slovenije

Pivčeva se je sestala tudi s predsednikom Turistične zveze Hongkonga Petrom Lamom. Na srečanju je poudarila, da se Slovenija zelo zaveda prednosti, ki jih ima Hongkong kot trg. Poleg domačih prebivalcev z visoko kupno močjo ga letno obišče več kot 60 milijonov turistov.

izvoz slovenija
Novice Izvoz v prvih štirih mesecih leta s skoraj 12-odstotno rastjo

"Zelo pa si želimo tudi, da bi Hongkong prepoznal Slovenijo kot pomembno turistično destinacijo z izvrstno kulinariko, prelepim podeželjem, naravnimi biseri in prijaznimi ljudmi," je poudarila Pivčeva.

Slovenija bi izvažala sladoled, mleko v prahu in meso

Ministrica se je srečala še s sekretarko za hrano in zdravstvo Sophio Chan Sui-chee, s katero sta se dotaknili področja zunanjetrgovinskih pravil in postopkov, ki so potrebni tudi za izvoz nekaterih prehranskih produktov. Slovenija je zainteresirana za izvoz prehranskih proizvodov, kot so sladoledi, sadni veganski sorbeti, mleko v prahu ter goveje in perutninsko meso.

Kitajska, delavci
Novice Kitajska odgovarja ZDA s carinami na 60 milijard dolarjev ameriškega izvoza

Ministričin obisk Hongkonga je sicer ena od pomembnih mednarodnih aktivnosti ministrstva in je namenjen tretji predstavitvi Slovenije na enem od največjih in najpomembnejših sejmov s področja promocije vina, alkoholnih pijač in prehrambnih proizvodov v Aziji.

Kmetija Monsanto
Novice Prekarizacija delavcev se seli tudi v kmetijstvo

Na sejmu v Hongkongu, ki bo vrata zaprl v soboto, se predstavlja sedem slovenskih vinarjev, Klet Goriška Brda, Edi Simčič, Aljoša Jakončič, Vinakoper, Vinakras, Radgonske Gorice, Steyer in podjetje Alps Wine, ki zastopa podjetje Vipava 1894, kmetijo Tomažič, Karola & Igorja & Marjana Simčiča ter Aufbix gin, ter oljarna Kocbek in proizvajalec sladoledov iz kakovostnih naravnih sestavin Stork.

Na razstavnem prostoru Slovenijo prikazujejo tudi skozi promocijo najstarejše trte na svetu. Na posebnem informativnem pultu se obiskovalci in poslovni partnerji lahko seznanijo z možnostmi, ki jih ponuja Slovenija, obenem pa občudujejo fotografije naših najbolj znanih mest in krajev.

Luka Koper
Novice Slovenija v prvem četrtletju dosegla 9,3-odstotno rast izvoza

Pivčeva se je ob tej priložnosti srečala tudi z vodstvom tamkajšnjega sejemskega centra, na srečanju pa je opozorila na potrebo po krepitvi na večih področjih, med drugim na področju zunanje trgovine, izobraževanja in sodelovanja na najpomembnejših sejmih, so še navedli na ministrstvu in dodali, da je ministrica obisk označila za zelo uspešen in pomemben za krepitev gospodarskega in političnega sodelovanja.

Ne spreglejte