Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 3. 2022,
12.57

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,45

46

Natisni članek

najem stanovanje Aleksandra Pivec

Ponedeljek, 28. 3. 2022, 12.57

2 leti, 1 mesec

Znano je, kdo je lastnik stanovanja, v katerem živi Pivčeva, in koliko je zanj plačal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,45

46

Aleksandra Pivec | Dejan Jurkovič je povedal, da se z Aleksandro Pivec poznata iz Ormoža, a da nimata stikov.  | Foto Ana Kovač

Dejan Jurkovič je povedal, da se z Aleksandro Pivec poznata iz Ormoža, a da nimata stikov.

Foto: Ana Kovač

Lastnik stanovanja v Ljubljani, v katerem živi predsednica stranke Naša dežela Aleksandra Pivec, je Dejan Jurkovič, ki je na direkciji za infrastrukturo zaposlen kot vodja sektorja za investicije v železnice, poroča Pozareport.si. Nedokončano stanovanje je kupil za 1.760 evrov za kvadratni meter, kar pomeni, da cena ni bila nižja od povprečne cene stanovanj v tej stavbi, ki jih je investitor GP Drava – Projekt Šmartinka takrat prodajal na ključ in jih je po povprečni ceni 1.831 evrov na kvadratni meter kupovala tudi država.

Jurkovič je med drugim pojasnil, da ima status samostojnega podjetnika, prek katerega dela tudi v družinskem podjetju Jurkovič SSGD. V Ormožu naj bi družina imela tudi dve trgovini.

Jurkovič je stanovanje kupil za 144 tisoč evrov 

Jurkovič je stanovanje, v katerem živi Pivčeva, kot družinsko naložbo kupil 18. marca 2021, torej pred ustanovnim kongresom Naše dežele, ne pa takoj po kongresu, kot so napačno navajali novinarji na portalu Necenzurirano. Za stanovanje, ki ob prevzemu ni bilo končano, je odštel 144 tisoč evrov, za ceno pa so se dogovorili že v začetku leta 2020.

Nakazilo je izvedel prek svojega transakcijskega računa, pri čemer, kot je razvidno celo iz javno dostopnih podatkov iz poslovnega časnika Finance, prodajna cena, točno 1.760 evrov za en kvadratni meter, ni bila nižja od povprečne cene stanovanj v tej stavbi, ki jih je investitor GP Drava – Projekt Šmartinka takrat prodajal na ključ in jih je po povprečni ceni 1.831 evrov na kvadratni meter kupovala tudi država.

Stanovanje bi najraje predal nepremičninski agenciji 

Dejan Jurkovič je povedal, da se z Aleksandro Pivec poznata iz Ormoža, a da nimata stikov. Dodal je, da ji je po tem, ko je postala ministrica za kmetijstvo, poslal sporočilo s povabilom na kavo, vendar pa se potem na kavi nista nikoli sestala. 

Najemnica njegovega stanovanja na Šmartinski je postala po naključju, je povedal in dodal, da je Pivčeva ključe dobila aprila oziroma maja 2021, ko stanovanje še ni bilo končano, in takrat je zato plačevala 200 evrov mesečno, na polno pa se je vselila decembra istega leta, po sklenitvi pogodbe.

Dejan Jurkovič je povedal tudi, da bi po koncu pogodbe, decembra 2022, to stanovanje po vsem tem raje kar predal eni od nepremičninskih agencij, da se bodo oni ukvarjali z oddajanjem.

Aleksandra Pivec
Novice Presenečenje: Pivčevi priznali status parlamentarne stranke, Golobu ne
janja sluga, jurij lep
Novice RTVS Golobu: Niste parlamentarna stranka
Ne spreglejte