Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Sreda,
28. 6. 2023,
13.52

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

podjetje Vinag Aleksandra Pivec

Sreda, 28. 6. 2023, 13.52

10 mesecev

Aleksandra Pivec zapustila pomembno funkcijo

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Aleksandra Pivec | Pivčeva se je lani pridružila upravi podjetja Vinag 1847, ki ga zadnja leta lastniško upravlja družba Metalka Commerce. | Foto STA

Pivčeva se je lani pridružila upravi podjetja Vinag 1847, ki ga zadnja leta lastniško upravlja družba Metalka Commerce.

Foto: STA

Nekdanja kmetijska ministrica in predsednica stranke DeSUS Aleksandra Pivec ni več prokuristka podjetja Vinag 1847. Kot je razvidno iz poslovnega imenika bizi.si, je aprila letos ustanovila podjetje San Solutions.

"Z Vinagom še vedno poslovno sodelujem. Je pa res, da sem področje svojega poslovnega delovanja v svoji stroki razširila na vrste projektov, ki sem jih uspešno opravljala že v  preteklosti. Zato je logično, da sem odprla tudi svoje podjetje in zapustila mesto prokuristke," nam je pojasnila.

Aleksandra Pivec
Novice Aleksandra Pivec bo vodila znano štajersko podjetje

Pivčeva se je lani pridružila upravi podjetja Vinag 1847, ki ga zadnja leta lastniško upravlja družba Metalka Commerce. Kot so takrat sporočili iz podjetja, je postala prokuristka ob direktorici Maruši Švelc.

Vinag
Novice Stečaj Vinaga pravnomočno končan

Stečaj Vinaga pravnomočno končan

Mariborsko okrožno sodišče je januarja letos pravnomočno zaključilo stečajni postopek nekoč uglednega vinarskega podjetja Vinag, ki je trajal skoraj devet let. Kot je v končnem poročilu zapisal stečajni upravitelj Simon Prelogar, je unovčil vse premoženje in zanj v stečajno maso iztržil 2,3 milijona evrov, k temu se je nateklo še dobrih 900 tisoč evrov prihodkov.

Vinag
Novice Plačana kupnina za Vinagov kompleks

Vinag je bil do stečaja v lasti poslovneža Lea Ivanjka. Leta 2016 je upravljanje Vinagovih vinogradov prevzela Ptujska klet, a se za nakup niso odločili. Takrat je Prelogar na nekaj dražbah vztrajal pri izklicni ceni 4,2 milijona evrov.

Oktobra 2017 se je izjalovil še en poskus prodaje, čeprav je premoženje na dražbi za slaba dva milijona evrov kupil ameriški poslovnež slovenskih korenin James Lukezic, a nato ni poravnal kupnine in Prelogar je moral v novo dražbo, poroča STA.

V začetku leta 2018 je sprejel milijon evrov visoko ponudbo družbe Metalka Commerce, ki spada pod okrilje poslovneža Marjana Pišljarja. Potem ko je ta mesec dni pozneje poravnala kupnino, je postala lastnik stare kleti v središču Maribora in nove v Košakih ter vinogradov v Košakih, Jarenini in Svečini. V paketu so bile tudi blagovne znamke Mariborčan, Bakhus, Royal in Lisičkino vino ter pravice do uporabe imena Vinag.

Novi lastniki so najprej ustanovili hčerinsko družbo Vinag 1847, na katerega so iz Metelke Commercea prenesli vinarsko dejavnost in premoženje Vinaga, zatem pa so se lotili usposobitve kleti v Košakih in vinogradov ter urejanja stare kleti pod mestnim središčem, ki je zdaj spet na voljo za oglede turistom. Ob tem jim je uspelo odkupiti Vinagovo arhivsko zbirko, tako da so okoli 90 tisoč steklenic, ki jih je stečajni upravitelj prodal ločeno od kompleksa, že vrnili v klet.

Ne spreglejte