Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 6. 2022,
7.58

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

60

Natisni članek

zaposlitev Vinag Naša dežela Aleksandra Pivec

Petek, 3. 6. 2022, 7.58

1 leto, 10 mesecev

Aleksandra Pivec bo vodila znano štajersko podjetje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

60

Aleksandra Pivec | V ponedeljek bo Aleksandra Pivec začela delo prokuristke v mariborskem Vinagu. | Foto Bojan Puhek

V ponedeljek bo Aleksandra Pivec začela delo prokuristke v mariborskem Vinagu.

Foto: Bojan Puhek

Podjetje Vinag 1847 bo kot prokuristka pomagala voditi Aleksandra Pivec, ki se ji s stranko Naša dežela na državnozborskih volitvah ni uspelo prebiti v parlament. Direktorica Vinaga ostaja Maruša Švelc, poroča Večer.

Podjetje Metalka Commerce je pred tremi leti za milijon evrov v stečajnem postopku kupilo nekdanjo mariborsko vinarsko družbo Vinag, vključno z vinsko kletjo v središču mesta in večino vinogradov v Košakih, Jarenini in Svečini. Podjetje želi "pospešiti razvoj vinskega turizma in vinarstva pod blagovno znamko Vinag", zato s ponedeljkom kot prokuristka v podjetje vstopa Aleksandra Pivec, nekdanja kmetijska ministrica in podpredsednica vlade Janeza Janše, poroča Večer.

Ziherl: Pivčeva bo dala svoj pečat Vinagu

Iz podjetja Vinag 1847, ki je v popolni lasti Metalke Commerce, se umika direktor Franc Ziherl, sicer tudi predsednik uprave Metalke Commerce, ki je za Večer potrdil, da bo Podjetje Vinag 1847 skupaj z Marušo Švelc, sicer direktorico Vinaga in članico uprave Metalke Commerce, vodila Pivčeva.

Pivčeva bo s "svojim vinogradniškim znanjem in kompetencami dala svoj pečat Vinagu 1847 in sodelovala pri vodenju tako turističnega kot vinogradniškega segmenta," je prepričan Ziherl.

Na volitvah se njeni stranki ni izšlo

Stranka Naša dežela, ki jo vodi Pivčeva, je na volitvah osvojila 1,5 odstotka glasov in se ji ni uspelo uvrstiti v državni zbor.

Aleksandra Pivec
Novice Aleksandra Pivec: Po volitvah bi sodelovala z ... #video
Aleksandra Pivec
Novice Presenečenje: Pivčevi priznali status parlamentarne stranke, Golobu ne
Aleksandra Pivec
Novice Znano je, kdo je lastnik stanovanja, v katerem živi Pivčeva, in koliko je zanj plačal

Pivčeva in domnevno sporno stanovanje

Pred volitvami so mediji pisali o domnevno spornem stanovanju Pivčeve v Ljubljani. Lastnik stanovanja, v katerem živi predsednica stranke Naša dežela Aleksandra Pivec, je Dejan Jurkovič, ki je na direkciji za infrastrukturo zaposlen kot vodja sektorja za investicije v železnice, je takrat poročal Pozareport.si.

Dejan Jurkovič je takrat povedal, da se z Aleksandro Pivec poznata iz Ormoža, a da nista imela stikov. Dodal je, da ji je po tem, ko je postala ministrica za kmetijstvo, poslal sporočilo s povabilom na kavo, vendar pa se potem na kavi nista nikoli sestala. 

Najemnica njegovega stanovanja na Šmartinski je Pivčeva, kot je dejala, postala po naključju, ključe pa je dobila aprila oziroma maja 2021, ko stanovanje še ni bilo končano, in takrat je zato plačevala 200 evrov mesečno, na polno pa se je vselila decembra istega leta, po sklenitvi pogodbe.

Ne spreglejte