SiolNET. Novice Slovenija
0,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kakšna bo usoda medvedke po napadu na tridesetletnika? #VIDEO

0,26

termometer

Na Notranjskem domačini še vedno s strahom pogledujejo proti gozdu. Močno jih skrbi medvedka, ki je tridesetletnika v gozdu, kjer se je sprehajal s svojim psom, udarila s šapo in ga močno poškodovala. Moški, ki je po večernem napadu medvedke utrpel težje poškodbe obraza, uspešno okreva v ljubljanskem kliničnem centru. Na zavodu za gozdove bodo medvedko za zdaj pustili pri miru. 

V vasi z nekaj hišami na jugozahodni strani pivške kotline so se dva dni po nesrečnem dogodku zavili v molk. Na Zavodu za gozdove so pojasnili, da je medvedka 30-letnika napadla nepričakovano, saj se je ustrašila za svoje mladiče. Njena usoda še ni zapečatena.

"Trenutno situacijo nadziramo, zbiramo dodatne informacije o morebitnih novih dogodkih in če bomo zaznali potrebo, bomo pripravili ustrezno strokovno mnenje, ki ga bomo posredovali ministrstvu za okolje in prostor za nadaljnje odločanje," je povedal Peter Krma z zavoda za gozdove Območne enote Postojna.

V Sloveniji okoli tisoč medvedov 

Medvedov je največ prav na Notranjskem in Kočevskem, ocenjujejo na zavodu za gozdove. Medvedja populacija pa v Sloveniji narašča, trenutno jih je okoli tisoč. Ob tem se poraja vprašanje, ali lahko človek in rjavi velikan sobivata?

rjavi medved Novice Medvedka z mladički 30-letnega domačina udarila s šapo po obrazu #VIDEO

"Človek in medved lahko sobivata. Seveda pa se mora tudi človek temu bistveno prilagoditi. Najpomembneje je, da si medvedje iščejo predvsem vir hrane, zato naj se ne odlaga preveč odpadkov," je še dodal Krma in opozoril, da če smo v družbi psa, moramo tega držati na povodcu. 

Medvedko bodo za zdaj pustili pri miru, napadeni tridesetletnik pa se še vedno zdravi v ljubljanskem kliničnem centru.

rjavi medved Novice Previdno, tukaj so opazili medveda panda Novice Najdlje živeči trojčki na svetu praznovali sedmi rojstni dan #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin