Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
12. 3. 2018,
15.10

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,65

6

Natisni članek

Delavska hranilnica policist rop

Ponedeljek, 12. 3. 2018, 15.10

6 let, 1 mesec

Kako je policist med plačevanjem položnic prijel iskanega roparja #video

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,65

6

Policist se je v četrtek zunaj svojega delovnega časa znašel v Delavski hranilnici, v katero je ravno takrat vstopil ropar. 44-letnega oboroženega osumljenca je policist Mihael Berlic onesposobil, še pred tem pa na varno spravil preostale stranke.

Video: Planet TV

44-letni osumljenec se je v četrtek s skuterjem pripeljal pred Delavsko hranilnico na Dunajski cesti. S čelado, nahrbtnikom in pištolo v roki je vstopil v poslovalnico. V nahrbtniku je skrival montirno železo. V tem času je bil v poslovalnici v svojem prostem času tudi policist Mihael Berlic.

Ropar je šel do blagajne in preplezal steklo ter odtujil več tisoč evrov. Medtem je policist iz poslovalnice varno rešil stranke, nato pa še uslužbenca in sebe.

Ko je osumljenec pritekel iz poslovalnice, ga je policist onesposobil, v čakanju na policiste pa se je osumljenec upiral. Po kasnejši analizi so ugotovili, da je imel ropar pri sebi nelegalno polavtomatsko orožje.

Osumljenec je stari znanec policije, isto poslovalnico je oropal tudi oktobra lani, ob tem pa je zakrivil še dva ropa.

Prišel plačat položnice

Berlic je v poslovalnici želel plačati položnice in hitro po prihodu nepridiprava spoznal, da gre za roparja, ki je oropal že tri banke. Na vsak način je hotel varno rešiti preostale prisotne v hranilnici.

Roparja je onesposobil z ukano, da se bo umaknil, nato pa se mu je približal, mu skočil za vrat in ga začel daviti. Vzel mu je pištolo, nato pa ga je 44-letnik v glavo udaril z železnim predmetom. Med prerivanjem je osumljencu z glave zbil čelado, da bi si zapomnil njegov obraz.

Policist je dobil poškodbo na desni strani čela, ki mu je povzročila vrtoglavico, poškodbo levega ramena in odrgnine na kolenih.

"Najbolj važno je, da je zmagala pravica. Do konca življenja si ne bi mogel odpustiti, če bi pustil, da gre storilec mimo mene," je poudaril in dodal, da poklic jemlje kot poslanstvo.

Ne spreglejte