SiolNET. Novice Slovenija
7,44

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poglejte, kaj se je dogajalo na ljubljanskih Žalah #video

7,44

termometer

Kljub pozivom, naj ljudje ne obiskujejo pokopališč, so parkirišča ob ljubljanskih Žalah polna. Po tablicah sodeč, je večina obiskovalcev iz ljubljanske občine. Cvetličarji in prodajalci sveč pravijo, da je obiskovalcev letos vseeno manj kot ponavadi v tem času.

"Danes je zaznati nekoliko več obiskovalcev, ampak to je zelo malo v primerjavi s prejšnjimi leti," je povedala Mojca Hucman, vodja splošne in tržne dejavnosti na pokopališču Žale.

Občutno se je zmanjšalo tudi število ponudnikov sveč in cvetja. Cvetličarji opažajo tudi, da manj ljudi ureja grobove v zadnjih dneh pred praznikom. Po mnenju nekaterih so se ljudje bali zaprtja, zato so grobove uredili že prej.

Bojana Beović Novice Okužen je že eden od 33 Slovencev #video

Pokopališča bodo obiskali pred prvim novembrom

Obiskovalci se tudi sicer večinoma odločajo za obisk grobov pred praznikom, da bi se tako izognili gneči, kljub temu so se na Žalah pripravili na povečan obisk ob prvem novembru.

"Na pokopališču Žale je povečano število varnostnikov, ki sicer opozarjajo na spoštovanje varnostnih ukrepov, niso pa oni organ sankcioniranja; za to so pristojne inšpekcije. Imamo tudi obvestila ob samem vhodu na pokopališče, ki pozivajo k temu, naj obiskovalci upoštevajo vse predpisane ukrepe," je povedala Hucmanova.

44444 Novice V bolnišnici je preživel kar 93 dni, od tega 27 na ventilatorju Zdravnik, covid, koronavirus Trendi Izpoved zdravnice: Slovenske bolnišnice polne, za covid paciente skorajda zmanjkuje postelj #video Infekcijska klinika Ljubljana, covid-19, koronavirus Novice Več kot 2.600 novih okužb, umrlo še 14 bolnikov #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin