Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 4. 2022,
12.01

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,20

75

Natisni članek

RTV Slovenija Mojca Pašek Gibanje Svoboda

Sreda, 6. 4. 2022, 12.01

2 leti

Kaj nam je RTV Slovenija zamolčala o Mojci Pašek Šetinc

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,20

75

Mojca Pašek Šetinc | Novinarka in urednica Mojca Pašek Šetinc je kandidatka za poslanko na listi Gibanja Svoboda Roberta Goloba. | Foto STA

Novinarka in urednica Mojca Pašek Šetinc je kandidatka za poslanko na listi Gibanja Svoboda Roberta Goloba.

Foto: STA

Danes je na spletnem portalu RTV Slovenija MMC potekal promocijski predvolilni klepet z Mojco Pašek Šetinc iz Gibanja Svoboda Roberta Goloba. Pašek Šetinčeva je sicer dolgoletna urednica na RTV Slovenija, vendar tega dejstva, da promovirajo novinarko in urednico iz lastne medijske hiše, v napovedi klepeta na MMC niso omenili, prav tako niso razkrili, kakšen je njen trenutni status.

Zato smo se na RTV Slovenija obrnili z vprašanjem, ali je kandidatka Mojca Pašek Šetinc še zaposlena na "nacionalki". Pravila RTV Slovenija sicer dovoljujejo zaposlenim, da se politično aktivirajo in da kandidirajo na volitvah, vendar morajo biti v tem obdobju predvolilne kampanje na izrednem neplačanem dopustu. Ali je Pašek Šetinčeva upoštevala pravila, smo preverili pri RTV Slovenija.

Na RTV Slovenija pa smo se obrnili tudi z vprašanjem, zakaj v članku na MMC, prek katerega poteka spletni klepet s Pašek Šetinčevo, ni omenjeno, da je ta (bila?) zaposlena na "nacionalki".

Prejeli smo odgovor. Objavljamo ga v celoti: 

Novinarka Mojca Pašek Šetinc je delodajalca obvestila o sodelovanju v volilni kampanji. Od začetka kandidature je na dopustu. V MMC klepetu je nastopala kot predstavnica stranke in ne kot zaposlena na RTV Slovenija.

Nastopanje v okviru predvolilnih programov, kot jih določa zakonodaja ter Pravila o predvolilnih oddajah RTV Slovenija, je dopustno. V navedenih primerih se mora ga. Pašek Šetinc v okviru oddaje ustrezno opredeliti in označiti kot predstavnica stranke in ne kot zaposlena na RTV Slovenija.

Mojca Pašek Šetinc: Zaposlena sem na RTV Slovenija, zaposlitev me čaka
"Res je, na RTV Slovenija sem zaposlena in me v skladu z zakonom o volitvah čaka zaposlitev. In strinjam se z vami, da bom težko delala kot novinarka, ki spremlja in poroča o politiki in političnem dogajanju. V novinarstvu mimogrede ni zgolj in ali ekskluzivno samo političnih tem. V televizijskem delu in televizijskih žanrih pa je ogromno drugih področij, kjer lahko profesionalno delujem brez vpliva politike, gre za področja, ki v nobeni obliki niso povezana s poročanjem in komentiranjem vsakokratne dnevne politike. Sicer pa menim, da mi bo na volitvah uspelo," je v klepetu pojasnila Mojca Pašek Šetinc.

Vesna Vuković
Novice Afera Vuković: Gorenje sporočilo nove podrobnosti
Ne spreglejte