SiolNET. Novice Slovenija
8,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj nam je RTV Slovenija zamolčala o Mojci Pašek Šetinc

8,20

termometer

Mojca Pašek Šetinc | Novinarka in urednica Mojca Pašek Šetinc je kandidatka za poslanko na listi Gibanja Svoboda Roberta Goloba. | Foto: STA
Novinarka in urednica Mojca Pašek Šetinc je kandidatka za poslanko na listi Gibanja Svoboda Roberta Goloba. Foto: STA

Danes je na spletnem portalu RTV Slovenija MMC potekal promocijski predvolilni klepet z Mojco Pašek Šetinc iz Gibanja Svoboda Roberta Goloba. Pašek Šetinčeva je sicer dolgoletna urednica na RTV Slovenija, vendar tega dejstva, da promovirajo novinarko in urednico iz lastne medijske hiše, v napovedi klepeta na MMC niso omenili, prav tako niso razkrili, kakšen je njen trenutni status.

Zato smo se na RTV Slovenija obrnili z vprašanjem, ali je kandidatka Mojca Pašek Šetinc še zaposlena na "nacionalki". Pravila RTV Slovenija sicer dovoljujejo zaposlenim, da se politično aktivirajo in da kandidirajo na volitvah, vendar morajo biti v tem obdobju predvolilne kampanje na izrednem neplačanem dopustu. Ali je Pašek Šetinčeva upoštevala pravila, smo preverili pri RTV Slovenija.

Na RTV Slovenija pa smo se obrnili tudi z vprašanjem, zakaj v članku na MMC, prek katerega poteka spletni klepet s Pašek Šetinčevo, ni omenjeno, da je ta (bila?) zaposlena na "nacionalki".

Prejeli smo odgovor. Objavljamo ga v celoti: 

Novinarka Mojca Pašek Šetinc je delodajalca obvestila o sodelovanju v volilni kampanji. Od začetka kandidature je na dopustu. V MMC klepetu je nastopala kot predstavnica stranke in ne kot zaposlena na RTV Slovenija.

Nastopanje v okviru predvolilnih programov, kot jih določa zakonodaja ter Pravila o predvolilnih oddajah RTV Slovenija, je dopustno. V navedenih primerih se mora ga. Pašek Šetinc v okviru oddaje ustrezno opredeliti in označiti kot predstavnica stranke in ne kot zaposlena na RTV Slovenija.

Mojca Pašek Šetinc: Zaposlena sem na RTV Slovenija, zaposlitev me čaka
"Res je, na RTV Slovenija sem zaposlena in me v skladu z zakonom o volitvah čaka zaposlitev. In strinjam se z vami, da bom težko delala kot novinarka, ki spremlja in poroča o politiki in političnem dogajanju. V novinarstvu mimogrede ni zgolj in ali ekskluzivno samo političnih tem. V televizijskem delu in televizijskih žanrih pa je ogromno drugih področij, kjer lahko profesionalno delujem brez vpliva politike, gre za področja, ki v nobeni obliki niso povezana s poročanjem in komentiranjem vsakokratne dnevne politike. Sicer pa menim, da mi bo na volitvah uspelo," je v klepetu pojasnila Mojca Pašek Šetinc.

Vesna Vuković Novice Afera Vuković: Gorenje sporočilo nove podrobnosti

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin