Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 2. 2022,
10.53

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,43

91

Natisni članek

policija kriminalistična preiskava družina ustrahovanje politiki grožnja pismo

Četrtek, 3. 2. 2022, 10.53

2 leti, 2 meseca

Jelinčičevi šokirani: tega človeka so izključili iz stranke. Goznikar zanika. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,43

91

"V Slovenski nacionalni stranki smo šokirani in zgroženi nad dejanjem našega člana Teodorja Goznikarja, za kar smo izvedeli iz medijev," so se v Slovenski nacionalni stranki (SNS) odzvali na poročanja medijev, da je njihov član Teodor Goznikar osumljen pošiljanja pisemskih groženj politikom in njihovim družinskim članom. Pisma naj bi domnevno pošiljal prek poštnega nabiralnika na Trojanah, v njih pa so bili poleg groženj tudi risbe vislic in naboji. Goznikar trdi, da s tem nima nič.

Teodor Goznikar je povedal, da je bil zaslišan na policiji, a pošiljanje pisem z grožnjami politikom zanika, poroča Večer, kjer še navajajo, da je v šoku: "Nikakor ni res, da bi imel karkoli s pošiljanjem pisemskih pošiljk z naboji in grozljivo vsebino predsedniku vlade Janezu Janši in preostalim."

"Takšna ekscesna dejanja najostreje obsojamo in sodimo, da ne gredo v okvir demokratičnega političnega udejstvovanja v državi," pa so se odzvali iz SNS.

Hitra izključitev iz stranke 

Poudarili so, da Goznikar ni bil nikakršna desna roka predsednika stranke, niti ni bil član nobenih organov stranke, "bil pa je član Slovenske nacionalne stranke. Pričakujemo seveda uradno obvestilo o dogodku in sankcioniranju gospoda Goznikarja, ki mu je z včerajšnjim datumom, torej z 2. februarjem 2022, prenehalo članstvo v Slovenski nacionalni stranki," so še sporočili medijem.

Do uradnega seznanjenja z zadevo in pojasnili ne bodo komentirali ničesar.

Medtem ko so na POP TV, ki se je v zadnjih dneh znašel v ospredju zanimanja javnosti predvsem zaradi tožbe Telekoma Slovenije zaradi preplačanih nadomestil za predvajanje programov poročali, da je Goznikar podpornik aktualne vlade, njegov spodnji zapis razkriva, da je v preteklosti podpiral tudi druge stranke.

s | Foto:
Več o aktualnem dogajanju v zvezi s POP Tv si preberite v spodnjem članku:

Lidia Glavina, Robert Golob, Pop tv, Kanal A
Novice Kraje državnega: še bolj kot Glavino in Goloba so z denarjem zalili POP TV

Podrobnosti pisemskih pošiljk z grožnjami so razkrite v tem članku:

Janez Janša, Matej Tonin
Novice Neuradno: znano je, kdo je politikom pošiljal grozilna pisma in naboje

"Vemo, kje živite"

Kuverte z grožnjami, slikami vislic in naboji so med drugim prejeli predsednik vlade Janez Janša, podpredsednik vlade Matej Tonin, poslanec stranke DeSUS Robert Polnar in prvak SNS Zmago Jelinčič. Med njimi so bila grožnje s smrtjo, opozorila, da "ekipe čakajo na komando", in nenazadnje tudi napis "Vemo, kje živite". 

Član sindikata, čeprav nikoli policist 

Goznikar je bil nekoč častni član Sindikata policistov Slovenije zaradi sodelovanja pri njegovi ustanovitvi, ko je sindikat še vodil Zoran Petrovič. Kako je dobil mesto v sindikatu, je precej nenavadno, je za naš portal med drugim dejal aktualni predsednik sindikata Kristjan Mlekuš, saj Goznikar nikoli ni bil policist.

Ker je deloval v nasprotju s temeljnimi načeli ter škodovanja ugledu in interesom sindikata, so Goznikarja leta 2017 iz sindikata izključili. "Mi smo zgodbo z njim takrat končali," je še dejal Mlekuš.

Goznikar je bil do lanskega decembra tudi poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Celje, kamor so ga postavili v času aktualne vlade.

Novice Grozilna pisma Janši, v enem tudi beli prah
Novice Kateri politiki so lani prejeli grozilna pisma

 

Ne spreglejte