Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 7. 2018,
16.05

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

1

Natisni članek

Zmago Jelinčič Matjaž Nemec

Torek, 3. 7. 2018, 16.05

5 let, 9 mesecev

Jelinčič je kljub očitkom postal podpredsednik začasnega odbora za zunanjo politiko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

1

odbor za zunanj politiko | Foto STA

Foto: STA

Novoustanovljeni odbor za zunanjo politiko bo s svojim delom začel v petek, 13. julija, ko bo na skupni seji z odborom za zadeve EU obravnaval nekaj bolj formalnih točk, je povedal predsednik odbora Matjaž Nemec. O tem, ali bodo obravnavali tudi tožbo Slovenije zoper Hrvaško, se bo odločil po širšem pogovoru z ostalimi akterji, pristojnimi za zunanjo politiko.

Kot je za STA povedal Matjaž Nemec, namerava v prihodnjih dneh opraviti pogovore v kabinetu predsednika vlade in na ministrstvu za zunanje zadeve, po potrebi pa tudi s posameznimi poslanskimi skupinami, da se skupaj odločijo, kako pristopiti do vprašanja obravnave tožbe Slovenije proti Hrvaški zaradi nespoštovanja odločbe arbitražnega sodišča glede meje.

Novice Šarec po triurnih pogovorih: Zaveza za koalicijo bo dana, ko bomo šteli glasovnice #video

Po njegovih besedah se namreč v prvi vrsti postavlja vprašanje o sami časovnici obravnave zadeve oziroma o tem, ali je treba tožbo obravnavati nemudoma ali lahko z obravnavajo počakajo do takrat, ko bodo oblikovani končni odbori Državni zbor in ko bosta vlada in parlament začela polno delovati.

"Vsak poslanec mora sam presoditi o svojih ravnanjih"

Državni zbor je Nemca na čelo začasnega odbora za zunanje zadeve imenoval ravno danes, za podpredsednika odbora pa je potrdil predsednika SNS Zmaga Jelinčiča. Nemec na vprašanje, ali ga kaj moti, da je podpredsednik odbora Jelinčič, odgovarja, da mora vsak poslanec sam presoditi o svojih ravnanjih.

Matej Tonin
Novice Tonin se zaradi omembe Boga v parlamentu ne namerava opravičiti

"V kolikor gospod Jelinčič ne bo dokazal tisto, kar je obljubil tudi predsedniku Državnega zbora v ponedeljek in razjasnil določenih okoliščin, potem bom tudi sam osebno imel težave s tem, da on zastopa tako pomembno vlogo," je dejal. Sicer je po njegovem stvar vseh poslancev, da se, ko bo prišlo do potrjevanja stalnih odborov in komisij DZ, odločijo, ali lahko takšni posamezniki zasedajo tako pomembne funkcije, je dejal. Jelinčiča namreč bremenijo očitki, da je v primeru Azerbajdžana kršil pravila Parlamentarne skupščine Sveta Evrope.

Vlada.
Novice Kateri premier je imel največ ministrov
Državni zbor
Novice NSi na razpotju: Bolje vrabec v roki kot golob na strehi ali nemara izpustiti oba?
Ne spreglejte