Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 10. 2020,
20.24

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,49

16

Natisni članek

Aleksandra Pivec Janez Janša Janez Janša Jože Podgoršek

Ponedeljek, 5. 10. 2020, 20.24

3 leta, 6 mesecev

Janša v državni zbor že poslal ime za novega ministra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,49

16

Janez Janša | Foto STA

Foto: STA

Predsednik vlade Janez Janša je v državni zbor že poslal predlog za novega ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za to funkcijo Janša predlaga Jožeta Podgorška, dozdajšnjega državnega sekretarja na kmetijskem ministrstvu. Zaslišanje kandidata je pričakovati že konec tega tedna oziroma v začetku naslednjega.

Aleksandra Pivec je na današnji seji v državnem zboru odstopila z mesta ministrice za kmetijstvo. Premier Janez Janša je v državni zbor poslal predlog za njeno zamenjavo.

Po posvetu s stranko DeSUS, ki ji pripada resor kmetijskega ministrstva, Janša za novega ministra predlaga Jožeta Podgorška, dozdajšnjega državnega sekretarja na tem ministrstvu.

Aleksandra Pivec
Novice Pivčeva odstopila kot ministrica in izstopila iz DeSUS #video

Najprej se bo predstavil na delovnem telesu, nato sledi glasovanje

Podgoršek se bo moral zdaj najpozneje sedem dni po vložitvi predloga predstaviti pristojnemu delovnemu telesu državnega zbora in odgovarjati na vprašanja njegovih članov. Kandidat za ministra se predstavi delovnemu telesu, ki je ustanovljeno za področje, na katerem bo opravljal funkcijo ministra.

Predsednik delovnega telesa takoj, najpozneje pa v 48 urah po predstavitvi kandidata za ministra pošlje predsedniku državnega zbora in predsedniku vlade mnenje o predstavitvi predlaganega kandidata, ki ga je sprejelo delovno telo. Predsednik vlade lahko najpozneje v treh dneh po prejemu mnenja delovnega telesa umakne predlog kandidature za ministra.

V nasprotnem primeru pa o kandidaturi glasujejo še poslanke in poslanci državnega zbora. Državni zbor o kandidatu za ministra odloča z večino glasov navzočih poslancev.

Predsednik vlade in ministri izrečejo po izvolitvi oziroma po imenovanju pred državnim zborom prisego: "Prisegam, da bom spoštoval(a) ustavni red, da bom ravnal(a) po svoji vesti in z vsemi svojimi močmi deloval(a) za blaginjo Slovenije."   

Do nastopa novega ministra bo tekoče posle na kmetijskem ministrstvu vodila Pivčeva. 

Ne spreglejte