Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 10. 2023,
18.34

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,21

Natisni članek

varnost policija shod

Petek, 20. 10. 2023, 18.34

6 mesecev, 2 tedna

Janša poziva k orožju, policija pa k strpnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,21
Shod v podporo Palestini | Med četrtkovim shodom v podporo Palestini policija ni zaznala kršitev javnega reda in miru.  | Foto Bojan Puhek

Med četrtkovim shodom v podporo Palestini policija ni zaznala kršitev javnega reda in miru.

Foto: Bojan Puhek

Skupina ljudi s palestinskimi zastavami je v četrtek na Prešernovem trgu v arabščini vzklikala Alah je velik, posnetek o tem je zakrožil po omrežju X. Posnetek je delil tudi prvak SDS z besedami "Vrag je vzel šalo. Oborožite se. Legalno." Policija poziva vse, naj ji pustijo opravljati njene naloge in da bo v največji mogoči meri zagotavljala varnost državljanov.

Tudi v Sloveniji se v luči izraelsko-palestinskega konflikta krepijo previdnostni ukrepi policije, po drugi strani pa se množijo tudi izrazi nestrpnosti. Policija je med četrtkovim shodom v podporo Palestini povečala svoje aktivnosti in zaradi suma kaznivih dejanj terorizma tudi pridržala 20-letnega državljana Slovenije, ki je pisno grozil s terorističnim napadom na shodu, ki je sicer potekal mirno ter brez kršitev javnega reda in miru.

Policija pri tem zagotavlja, da njene aktivnosti potekajo neprestano, 24 ur v dnevu in sedem dni v tednu. Policisti spremljajo, analizirajo in aktivno ukrepajo v vseh dogodkih, ki bi lahko predstavljali grožnjo.

Medtem je v sredo popoldne državni sekretar za nacionalno varnost Andrej Benedejčič sporočil, da je Slovenija povečala oceno ogroženosti zaradi terorizma na srednjo stopnjo. Medresorska delovna skupina za protiterorizem se je za dvig stopnje z nizke na srednjo odločila "zaradi trenutnih zaostrenih varnostnih razmer v Evropi in na Bližnjem vzhodu ter pozivov k izvajanju terorističnih dejanj", so sporočili iz Ukoma. 

Ob tem pa državljane pozivajo k zavedanju, da lahko za varnost v družbi največ naredijo v sodelovanju s policijo, zato jih prosijo, naj jih o nenavadnem dogajanju, ki v njihovi okoli povzroča vznemirjenje, obvestijo na številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Specialna enota
Novice Incident na Viču: moški vpil "Alah akbar" in grozil, da se bo razstrelil
Policija, Slovenija,  policijski avto
Novice Triindvajsetletnik, ki je včeraj poškodoval krajana Medvod, se je predal
Jaka Ihbeisheh Palestina
Novice Vrh policije in Sove o "morebitnih protiizraelskih protestih"
Ne spreglejte