Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 10. 2023,
9.20

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

policija azilni dom

Petek, 20. 10. 2023, 9.20

6 mesecev, 2 tedna

Incident na Viču: moški vpil "Alah akbar" in grozil, da se bo razstrelil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Specialna enota | Posredovati so morali policisti specialne enote policije.  | Foto STA

Posredovati so morali policisti specialne enote policije.

Foto: STA

Ljubljanski policisti so, kot poroča 24ur, obravnavali incident, ki se je včeraj zvečer zgodil v azilnem domu na Viču. Kot poročajo, naj bi slovenski državljan grozil, da se bo razstrelil. Posredovala je specialna enota policije in moškega prijela. To so potrdili tudi na Policijski upravi Ljubljana. 

S policije so sporočili, da zoper državljana Slovenije poteka predkazenski postopek, zaradi ščuvanja in javnega spodbujanja terorizma, nevarnih predmetov pa pri njem niso našli. Druga oseba, ki je v avto prisedla naknadno, je 37-letni državljan Maroka. Zaradi močne alkoholiziranosti so ga policisti pridržali zaradi kršenja javnega reda in miru, a je že na prostosti.

Spomnimo, okoli 23. ure sta po informacijah 24ur pred azilni dom na Viču prišla dva moška, eden od njiju naj bi vstopil v stavbo in grozil, da se bo razstrelil. Ob tem naj bi vzklikal "Alah akbar" (Alah je velik, op. a.). Drugi moški naj bi ga čakal v avtu. Moškega, ki je vstopil v stavbo, je prijela specialna enota policije.

Incident je potrdila policija 

Dogodek so danes potrdili tudi na PU Ljubljana. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so bili včeraj nekaj pred 23. uro obveščeni, da je pred objektom na območju Viča (po poročanju 24ur je šlo za azilni dom) osebno vozilo slovenskih registrskih označb, ki ima na glas radio v vozilu. Naknadno je v vozilo prisedla še ena oseba. Policisti so ugotovili, da je oseba v vozilu z glasnim predvajanjem molitve vznemirila ljudi v bližnjem objektu, pri tem pa ni izrekla nobenih groženj. 

Okolica samega vozila je bila zavarovana, policisti pa so osebi pozvali, naj izstopita iz vozila, vendar teh ukazov nista upoštevali. Na kraju dogodka so nato posredovali tudi policijski pogajalec in policisti specialne enote policije, ki so opravili prijetje voznika, druga oseba pa je sama izstopila iz vozila in se zatekla v objekt, v katerem so jo prijeli varnostniki.

Osumljenega do zdaj še niso obravnavali

Pri pregledu oseb in vozila nevarnih predmetov niso našli. Z voznikom osebnega vozila, 35-letnim državljanom Slovenije, so bili na kraju izvedeni postopek in prvi nujni preiskovalni ukrepi ter drugi ukrepi v skladu z ZNPPol, nato pa so na kraju z osumljencem postopek končali. Osumljenega do zdaj še niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj, enkrat pa je bil obravnavan zaradi prekrška z elementom nasilja.

Sopotnik, 37-letni državljan Maroka, ki se je v vozilu vozniku pridružil povsem naključno in je bil vidno pod vplivom alkohola, je bil zaradi kršenja javnega reda in miru pridržan do streznitve, izdan pa mu je bil plačilni nalog.

Zbiranje obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja ščuvanja in javnega poveličevanja terorističnih dejanj še poteka.

Policija, Slovenija,  policijski avto
Novice Triindvajsetletnik, ki je včeraj poškodoval krajana Medvod, se je predal
Letališče
Novice Zaradi groženj v Franciji evakuirali šest letališč
PGD Radvanje
Novice V garažni hiši zagorelo osem vozil #foto
Ne spreglejte