Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 5. 2020,
11.59

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

117

Natisni članek

BBC Koronavirus Janez Janša Janez Janša

Petek, 22. 5. 2020, 11.59

3 leta, 11 mesecev

Janša nastopil na svetovno znani televiziji. Kaj je povedal?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

117

Premier Janez Janša je v pogovoru za britansko televizijo BBC v četrtek poudaril pomembnost turizma za naše gospodarstvo in napovedal odprtje turistične sezone s 1. junijem. Zagotovil je, da delajo vse, da bodo počitnice pri nas varne. Po skorajšnji odpravi vseh omejitev na meji s Hrvaško smo blizu dogovora tudi z Madžarsko in Avstrijo, je dejal.

V oddaji na televizijskem kanalu BBC News so poudarili, da je Slovenija prva država v Evropi, ki je razglasila konec epidemije. Zanimalo jih je, kakšne načrte ima vlada za oživitev turistične panoge.

Kot je v videopogovoru zatrdil Janša, se trudijo, da bi bili naši turistični objekti varni. Omenil je tako imenovane koronastandarde Nacionalnega inštituta za javno zdravje in dejal, da bodo vsi, ki bodo prišli v naše hotele ali druge turistične objekte, obravnavni v skladu z njimi. "Naredili bomo vse, da bodo počitnice v Sloveniji popolnoma varne," je zagotovil.

Borut Pahor Janez Janša
Novice Janša: Smo med najuspešnejšimi državami na svetu in najboljši v Evropi

V zadnjih 14 dneh smo zabeležili le po en nov primer oziroma nobenega

Na vprašanje glede ukrepov, s katerimi namera Slovenija to doseči, je kot najpomembnejši način izpostavil dejstvo, da se znebimo virusa. Pojasnil je, da smo v zadnjih dveh tednih dnevno zabeležili le po en nov primer ali celo nobenega, zato je bilo mogoče vse nove primere v celoti izolirati. "Epidemija je v Sloveniji pod popolnim nadzorom," je poudaril v pogovoru, ki ga je danes delil tudi na Twitterju.

Glede varnostnih ukrepov, ki jih bodo morali upoštevati obiskovalci, je med drugim omenil higienske ukrepe in dejstvo, da nekateri rizični dogodki, kot na primer delovanje nočnih klubov, še niso mogoči. "A skoraj 90 odstotkov turističnih dejavnosti, ki so na voljo v običajnih časih, bo na voljo tudi v tej novi normalnosti," je zagotovil.

Janez Janša
Novice Janša: Slovenija bo čez eno leto približno na predkrizni ravni

"Mislim, da bo naša regija prva odprla meje"

Potrdil je, da z evropskimi partnerji razpravljajo o odpravi omejitev na notranjih mejah sredi junija. "Nekatere države bodo to storile že prej, tudi mi bi lahko," je dejal in dodal, da Slovenija pozorno spremlja epidemiološko situacijo v sosednjih državah. Nekaj težav je s sosednjo Italijo, a tudi tu je v najbližji Furlaniji-Julijski krajini položaj zelo dober, je povedal.

"Mislim, da bo naša regija prva odprla meje, kar bo pripomoglo k rešitvi čim večjega dela turistične sezone," je dodal in zaključil s povabilom v Slovenijo, v varno državo.

Janez Janša. Marjan Šarec.
Novice Janša ali Šarec? Zadnja anketa kaže na veliko prednost SDS.
Ne spreglejte