Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 3. 2023,
15.16

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,80

58

Natisni članek

stečajni postopek dolg Zoran Janković Damijan Janković

Torek, 14. 3. 2023, 15.16

1 leto, 1 mesec

Jankovićevi upniki ne dobijo nazaj niti celega odstotka dolga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,80

58

Damijan Janković | Največ denarja je v stečajno maso Damijana (na sliki) nakazal župan in oče Zoran Janković, ki je na dražbi kupil polovico zemljišč ob družinski hiši na Rudniku.  | Foto STA

Največ denarja je v stečajno maso Damijana (na sliki) nakazal župan in oče Zoran Janković, ki je na dražbi kupil polovico zemljišč ob družinski hiši na Rudniku.

Foto: STA

Stečajna upraviteljica Sara Pušenjak Petek, ki vodi osebni stečaj Damijana Jankovića, starejšega sina ljubljanskega župana Zorana Jankovića, je pripravila načrt poplačila upnikov. Med te bo razdelila denar, ki se je med stečajem natekel v stečajno maso po prodaji premoženja, so v ponedeljek poročale Finance. Največ, 28 tisočakov, bo po pričakovanjih dobil Jan Bec.

Upniki, ki imajo priznanih za 5,5 milijona evrov terjatev, bodo skupno prejeli 40.660 evrov, kar pomeni, da bodo prejeli 0,74-odstotno poplačilo.

Največji delež poplačila prejelo podjetje Paladin Jana Beca, ki ima skupno priznanih za 3,8 milijona evrov terjatev. Podjetje Paladin je odkupilo terjatve avstrijske Hete, iz tokratnega dokumenta pa je razvidno, da je odkupilo tudi za 315 tisoč evrov terjatev NLB Leasinga, so zapisali v Financah. Zadnje so sicer doživele pestro lastniško popotovanje.

Upniki bodo prejeli le drobiž

Drugi največji upnik SDH (prej DUTB), ki ima priznanih za 1,38 milijona evrov terjatev, bo prejel 10.262 evrov. Tretji največji upnik, EOS KSI, ki je terjatve kupil od NKBM, ima priznanih za 258 tisoč evrov terjatev, prejel pa bo skromnih 1.914 evrov. Furs, ki terja 600 evrov, pa bo dobil 4,44 evra, je razvidno iz načrta razdelitve.

Jankovićevo premoženje kupovali znani kupci

Največ denarja je v stečajno maso Damijana nakazal župan in oče Zoran Janković, ki je na dražbi kupil polovico zemljišč ob družinski hiši na Rudniku. Zoran Janković je za zemljišča plačal 50 tisoč evrov. Še dva tisočaka je upraviteljica prejela od prodaje polovičnega deleža Electe, ki ga je kupilo podjetje Paladin. 

Koliko je bilo vseh prilivov v stečajno maso in kolikšni so bili stroški, bo razvidno iz končnega poročila, ki še ni objavljeno, še poročajo Finance.

Umaknil predlog za odpis dolgov

Večina upniških terjatev do Jankovića izhaja iz poroštev, ki jih je dal za posojila treh Electinih družb in Bazi Dante. Janković je sodišče zaprosil za odpust dolgov, a je predlog pred nedavnim umaknil. Svoje odločitve, tako pišejo Finance, ni pojasnil.

NPU
Novice NPU podal več kazenskih ovadb: neuradno med njimi tudi sin ljubljanskega župana Damijan Janković
Zoran Janković
Novice Janković kupil polovico vrta družinske hiše v lasti bankrotiranega sina
Damijan Janković
Novice Sodišče potrdilo zaplet, a preiskovanje Jankovića je razveljavljeno
Damijan Janković
Novice Zmaga za Jankovićeve: ne bo jim treba vrniti osmih milijonov evrov davka
Ne spreglejte