Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 3. 2012,
18.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zoran Janković

Torek, 6. 3. 2012, 18.11

7 let, 12 mesecev

Jankovič se še naprej "bode" s Financami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Glede prodaje štirih hektarjev travnika na Glincah sta priči zatrdili, da družina Jankovič pri poslu ni imela nobene vloge. Novinar Financ je prepričan drugače.

Pisali smo že, da je Zorana Jankovića zmotilo več prispevkov o sprejemanju občinskega prostorskega načrta in s tem povezanih poslih z zemljišči, ki so jih predlani objavile Finance. Predsednik Pozitivne Slovenije in ponovni kandidat za župana Ljubljane od časnika zaradi duševnih bolečin zahteva 30 tisoč evrov odškodnine. Kot je na eni od prejšnjih obravnav pojasnil Jankovičev pooblaščenec Jožef Klavdij Novak, se je "gonja" začela junija 2010 s prispevkom Česar se dotakne Jankovič, se spremeni v zlato sinovega prijatelja Klemna Šešoka.

V omenjen prispevku Novica Mihajlović, Jaka Elikan in Katarina Matejčič pišejo, kako je družbi Taxgroup v lasti Klemna Šešoka uspelo štiri hektarje travnika na Glincah s pomočjo družine Janković spremeniti v zazidljivo zemljišče ter potrideseteriti vrednosti naložbe.

Jure Janković naj bi parcele kupil prek prijatelja Klemna Šešoka Ko je po navedbah Financ družina Seliškar sklenila, da bo s pomočjo nepremičninske agencije Vaš dom poiskala kupca za štiri povezane nezazidljive parcele med Podutikom in Brdom, je nepremičninska posrednica Nevenka Jelovčan predstavila Jureta Jankovića, nato pa organizirala še sestanek v prostorih davčno-svetovalnega podjetja Taxgropup, na katerem so se dogovorili, kako bodo izpeljali nakup nepremičnine.

"Ker je Jure Janković sin župana Ljubljane, je namreč izrazil zahtevo, da zemljišč ne bo kupil na svoje ime, ampak bo to naredil prek novega podjetja oziroma Šešoka, kar bo uredil prav ta. In to se je res zgodilo, kar je bilo takoj razvidno iz zemljiške knjige. A ne s pomočjo agencije, kot je bilo dogovorjeno sprva, temveč brez njene vednosti. Zato je agencija Vaš dom ostala brez štiriodstotne provizije, ki ga je podpisala nepremičninska posrednica in smo ga dobili v uredništvo," navajajo Finance v inkriminiranem prispevku.

Matija Šešok: Nismo mi prišli do zemljišča, ampak je zemljišče prišlo do nas Klemen Šešok današnjemu naroku ni pristopil, menda ni dobil vabila, iz zdravstvenih razlogov pa je svoj izostanek opravičila nepremičninska posrednica. Pred sodnico Sergejo Jeras je v nadaljevanju stopil Matija Šešok, brat Klemna Šešoka, ki je pojasnil, da je družba Taxgroup pred približno tremi leti kupila zemljišče od Aleša Seliškarja. Zatrdil je, da družina Jankovič pri tej poslovni odločitvi ni igrala nobene vloge.

Pobuda je po besedah priče prišla s strani Seliškarjev. "Prodajalci nas ponavadi kar sami najdejo, saj se naša družba ukvarja tudi z investicijami v nepremičnine. Nismo mi prišli do zemljišča, ampak je zemljišče prišlo do nas," je dejal. O sestanku, ki ga omenjajo Finance, ni vedel kaj povedati: "Na tem sestanku nisem bil, tako da ne vem, ali se je odvijal ali ne." Povedal je še, da nepremičninske posrednice Jelovčanove ne pozna drugače kot iz medijev, v živo je ni srečal še nikoli.

Lastnika travnika naj bi v prodajo prepričala nepremičninska posrednica Nekoliko drugačno zgodbo je na sodišču povedal Aleš Seliškar. Dejal je, da zemljišča sprva niso želeli prodati, vendar jih je v prodajo vztrajno prepričevala Jelovčanova, ki mu je naposled predstavila kupca, Klemna Šešoka. Seliškar je dejal, da je do sestanka prišlo, vendar brez Jureta Jankovića. "Z nobenim od Jankovićev nisem bil v stiku, niti jih ne poznam," je zatrdil na sodišču, novinarju Novici Mihajloviću pa naj bi povedal drugače. Ko se je Mihajlović pred pisanjem prispevka obrnil nanj, naj bi mu dejal, da je bil na sestanku tudi Jure Janković. Seliškarjevo izjavo je novinar tudi posnel, vendar posnetka ne najde več.

Mihajlović je sicer pojasnil, da je bil povod za prispevek že omenjeni dopis nepremičninske posrednice, ki so ga dobili v uredništvo. Po besedah novinarja je bila Jelovčanova, ko jo je poklical za izjavo, presenečena. "Čudila se je, kako smo prišli do dopisa. Ostro je zanikala, da bi ga poslala ona. Je pa potrdila avtentičnost, kot tudi sestanek in spor glede provizije," je dejal Mihajlović, ki za zapisanim stoji še danes. Lov na resnico se bo predvidoma nadaljeval aprila.

Ne spreglejte