Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 10. 2018,
21.13

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

1

Natisni članek

Domžale odpadki bale odlagališče odpadkov

Torek, 16. 10. 2018, 21.13

5 let, 6 mesecev

Iz Štude pri Domžalah odstranili še zadnje bale z odpadki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

1

Odpadki Domžale | Prebivalci so skupaj s civilno iniciativo in občino odločno nasprotovali nastanku odlagališča odpadkov v bližini naselja Študa. | Foto Civilna iniciativa

Prebivalci so skupaj s civilno iniciativo in občino odločno nasprotovali nastanku odlagališča odpadkov v bližini naselja Študa.

Foto: Civilna iniciativa

Z zemljišča v bližini naselja Študa pri Domžalah so s traktorjem danes odpeljali še zadnje bale z odpadki. S tem so se končala pol leta trajajoča prizadevanja tamkajšnje civilne iniciative in krajanov, ki so skupaj z občino Domžale odločno nasprotovali nastanku odlagališča odpadkov na tem območju.

Na zemljišču, kjer so se kopičili odpadki, so se po poročanju spletnega portala Domžalec.si ob tej priložnosti zbrali vodja civilne iniciative Borut Ernestl, številni aktivisti ter domžalska župan in podžupanja Toni Dragar in Renata Kosec. Zadnja sta namreč aktivno sodelovala pri prizadevanjih, ki so vodila v prepoved odlaganja in skladiščenja bal z odpadki in njihovega odvoza z območja.

Odpadki Domžale
Novice Bale sena sredi travnika v resnici bale smeti #video

Župan Dragar je ob tem dejal, da takšni odpadki v Študo ne spadajo. "Stopili smo skupaj in to, kar danes vidite, je rezultat našega prizadevanja", je povedal in se zahvalil civilni iniciativi v Študi. "Če bomo delali z roko v roki, lahko zmagamo še kdaj," je dodal župan.

Novice Župan: Bale z odpadki bodo verjetno morali odstraniti #video

Z zemljišča so odstranili še zadnje bale z odpadki

Podjetje za gospodarjenje z odpadki Publikus je začelo maja na zemljišče v bližini naselja Študa dovažati balirano odpadno frakcijo. Ravnanje podjetja je zelo razburilo prebivalce naselja in tudi razkrilo zagato podjetja zaradi prenapolnjenosti njegovih deponij.

bale Suhadole odpadki
Novice Domžalčani zadovoljni, bale s smetmi bodo končno odpeljali #video

Inšpekcija za okolje in naravo inšpektorata za okolje in prostor je podjetju nato naložila rok za odstranitev bal z odpadki, ki se je iztekel 30. julija. Publikus je začasno odloženo balirano odpadno frakcijo sicer začel odstranjevati šele 9. avgusta, danes pa so z zemljišča odstranili še zadnje bale.

Ne spreglejte