SiolNET. Novice Slovenija
0,51

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Italija v bližini meje s Slovenijo začela izvajati izredni nadzor

0,51

termometer

meja
Foto: Planet TV

Italijanska policija je davi v bližini mejnih prehodov s Slovenijo v tržaški in goriški pokrajini začela izvajati izredni nadzor v boju za zajezitev ilegalnih migracijskih tokov ob upoštevanju dejstva, da bi se utegnilo število migrantov po balkanski poti poleti povečati.

Za nadzor so se dogovorili na nedavnem srečanju policije in regionalnih oblasti v Furlaniji-Julijski krajini. Nadzor naj bi dvajset dni izvajali 24 ur dnevno.

Tržaški časnik Il Piccolo na spletni strani poroča, da bodo pregledovali vozila oziroma osebe, za katere bo obstajal sum, da sodelujejo pri ilegalnih migracijah v Italijo. Tržaškim in goriškim policistom pomaga okoli 50 kolegov iz Firenc in Padove, še piše Il Piccolo.

Schengen Novice Avstrija uvedla nadzor na meji z Italijo in Nemčijo
Italija letos beleži 80 odstotkov manj prihodov migrantov kot lani. V prvi polovici letošnjega leta se je število migrantov, ki so prispeli v Italijo, v primerjavi z enakim obdobjem lani zmanjšalo za 80 odstotkov. Od januarja do konca junija je čez Sredozemsko morje v Italijo prispelo 16.935 migrantov. Večina pribežnikov, ki je letos prispela v Italijo, je iz Tunizije, Eritreje, Sudana, Nigerije in Slonokoščene obale. 

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • jernej1955 / 10.07.2018. ob 17:00 +2 0

  Takoj uvesti nadzor na Italijanski in Avstrijski meji še posebno ob petkih in sobotah in narediti zastoje do MINHNA IN MILANA.

  +2 0
 • MarkJurko / 10.07.2018. ob 16:43 +2 0

  Normalno, kdo pa še nam verjame da bomo varovali Šengensko mejo, ko se še med seboj ne znamo zmeniti in damo vsem vedeti, da se politične stranke med seboj sovražijo. Edino enotnost na vzven, bi nam dala kredibilnost pri tujih državah pa tega naši politiki niso zmožni, niti niso sposobni tako delovati. Kdo naj nas pa potem še jemlje resno kot zaupanja vredno državo. Pa ves šmorn nam zakuhajo prav politiki, ki ne poznajo domovinske pripadnosti.

  +2 0
 • norimax / 11.07.2018. ob 11:35 0 0

  Levico na vlado, pa bomo spet tam, ko smo bili pred 30 leti; v prelepem socialističnem raju.....

  0 0
delitve: 65
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin