SiolNET. Novice Svet
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Avstrija uvedla nadzor na meji z Italijo in Nemčijo

0,13

termometer

 | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Avstrija je ponoči uvedla časovno omejen nadzor na pomembnejših mejnih prehodih z Italijo in Nemčijo. Od polnoči potnike med drugim preverjajo na nemško-avstrijskem prehodu Kiefersfelden/Kufstein in prehodu Brenner z Italijo. Nadzor bo trajal do petka, Dunaj ga utemeljuje z varnostjo ob srečanju notranjih ministrov EU v Innsbrucku.

Potniki morajo po navedbah policije na omenjenih prehodih upočasniti vozilo na 30 kilometrov na uro, da bi se izognili zastojem, pa ostajata odprta po dva pasova. Tako osebna vozila kot tovornjaki morajo kljub temu računati na zamude.

"Ne iščemo specifičnih migrantov"

Poleg Brennerja z Italijo nadzor izvajajo še na prehodih med Nemčijo in avstrijsko Tirolsko. Vstop iz Nemčije v Avstrijo prek Salzburga ali Passaua je mogoč brez nadzora.

Na Dunaju nadzor utemeljujejo z varnostnimi ukrepi ob dvodnevni konferenci notranjih ministrov EU, ki bo v četrtek in petek potekala v Innsbrucku. Poudarjajo tudi, da to ni povezano z razpravami okoli migracij. "Iščemo morebitne motilce, ne specifično migrantov," je povedal predstavnik policije.

V Avstriji so podoben petdnevni nadzor napovedali tudi za september, in sicer v času srečanja predsednikov držav in vlad članic EU. To bo 20. septembra v Salzburgu.

Idomeni, begunci, migranti Novice Furlanija - Julijska krajina želi okrepiti nadzor na meji s Slovenijo in Avstrijo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 25
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin