SiolNET. Novice Svet
0,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Furlanija - Julijska krajina želi okrepiti nadzor na meji s Slovenijo in Avstrijo

0,45

termometer

Idomeni, begunci, migranti
Foto: Reuters

Deželna vlada v Furlaniji - Julijski krajini (FJK) bo zaprosila Rim, da poostri nadzor na meji z Avstrijo in Slovenijo, so v četrtek sporočili iz deželnega sveta. V okviru načrtov bi lahko Italija v 24 urah avstrijskim in slovenskim oblastem vrnila migrante, ki so nezakonito prečkali mejo, poroča Primorski dnevnik.

Predvideno prošnjo Rimu je deželnemu svetu v Trstu predstavil Pierpaolo Roberti, ki je v deželni vladi pristojen za varnost, navaja Primorski dnevnik.

Milan Brglez Novice Odhod Milana Brgleza zdaleč ni največji problem SMC #analiza

Na svetniško vprašanje Maura Capozzelle iz Gibanja petih zvezd, kako bo vlada ukrepala na področju migracij, je Roberti pojasnil, da bodo italijansko vlado zaprosili, naj na obmejno območje pošlje več policistov. Nadzor bi bil zato učinkovitejši, Italija pa bi lahko izkoristila dvostranski dogovor s sosedama, po katerem bi lahko v 24 urah vrnila migrante, ki so nezakonito prečkali mejo.

Vlada Firlanije - Julijske krajine, ki jo vodi predstavnik Lige Massimiliano Fedriga, bo v uradnem dopisu vladi v Rimu še predlagala, naj odpravi možnost začasnega prebivanja iz humanitarnih razlogov, kar naj bi bilo mogoče samo v Italiji, še piše Primorski dnevnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin