Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 5. 2020,
17.46

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

2

Natisni članek

džamija verski obred verske skupnosti islam

Sobota, 2. 5. 2020, 17.46

3 leta, 11 mesecev

Islamska skupnost postopno v izvajanje verskih aktivnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

2

džamija

Islamska skupnost bo začela s ponedeljkom postopno izvajati verske aktivnosti v ljubljanski džamiji in ostalih verskih objektih po Sloveniji, ki so v njihovi lasti. Vstop v verske objekte bodo dovolili samo zdravim osebam, ki nimajo simptomov okužbe dihal. Verouk bo še naprej potekal na daljavo, so sporočili iz Islamske skupnosti v Sloveniji.

Mešihat islamske skupnosti je v petek sklenil, da znova stečejo verske aktivnosti, ki so po 13. marcu zamrle zaradi epidemije novega koronavirusa, poroča STA.

V Muslimanskem kulturnem centru Ljubljana in ostalih verskih objektih skupnosti bodo opravljali opoldansko molitev skupaj z branjem Korana, ki se začne ob 12. uri, večerno molitev in nočno molitev ter petkovo molitev, ki bo potekala dvakrat, če bo to treba.

Poroke bodo dovoljene ob navzočnosti najožjih sorodnikov oz. največ 15 oseb, ki bodo med seboj ohranile ustrezno razdaljo in nosile zaščitne maske.

Kontroliran vstop, razkuževanje rok, opuščanje rokovanja ...

Imami in člani izvršilnih odborov bodo organizirali kontroliran vstop v verske objekte, verniki pa morajo s seboj prinesti tudi molitveno preprogo. Pri vstopu v verske objekte bo obvezno razkuževanje rok.

Vernikom svetujejo, naj se od doma opravijo z opravljenim obrednim umivanjem, saj bo omejena uporaba umivalnic. Prav tako svetujejo, da verniki opustijo navado rokovanja pred in po obredu, po končanem obredu pa naj verske objekte zapustijo brez zadrževanja v njihovih dvoriščih.

V ponedeljek se bodo po odločitvi Slovenske škofovske konference znova odprla tudi vrata cerkva za udeležbo vernikov pri svetih mašah in drugih bogoslužjih, ki so bila ustavljena zaradi epidemije novega koronavirusa, še poroča STA.

Preberite še:

Stolnica, Ljubljana
Novice Tudi Škofovska konferenca podprla Luko Mesca
Papež Frančišek
Novice Papež imenoval Mitjo Leskovarja za apostolskega nuncija v Iraku
Ne spreglejte