SiolNET. Novice Slovenija
6,82

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tožilstvo: Da je treba likvidirati politika kot psa, ni grožnja

6,82

termometer

Hojs Fajon
Foto: STA

Notranji minister Aleš Hojs, ki je bil v zadnjih dneh deležen pozornosti predvsem zaradi svoje poti z mamo na Hrvaško, je objavil sklep, v katerem je sodišče zavrglo njegovo prijavo glede groženj. Kasneje se je na odločitev sodišča odzval eden od uporanikov in enako grožnjo zapisal za predsednico SD Tanja Fajon, tožilko Klementino Prejac in Alojza Breznika.

Hojs je v četrtek objavil sklep sodišča o njegovi prijavi zoper Alojza Breznika, da ga je ta ustrahoval in vznemiril in resno zagrozil z napadom na njegovo življenje in telo. Breznik je pod enega od člankov zapisal: "Pes, ki ga je treba likvidirat." Celoten sklep si lahko pogledate na koncu članka.

Sodišče je prijavo zavrglo, ker naznanjeno dejanje ni kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, je mogoče razbrati iz sklepa.

Tonin tamb Novice Podoba Tonina na pročelju cerkve na Rožniku

Hojs je ob slikah sklepa dopisal: "Za tožilstvo navedba: 'Pes, ki ga je treba likvidirati', kar se nanaša name, ne predstavlja resne grožnje. Čeprav je zapis provokativen, ta zgolj odraža duševne bolečine Alojza Breznika, ki so posledica izvajanja vladajoče politike, katere del sem, pravijo. Nov presežek tožilstva."

Dan pozneje je eden od uporabnikov podoben zapis namenil predsednici SD Tanji Fajon, tožilki v primeru Hojsa in Brezniku, ki ga je Hojs prijavil. V tvitu, ki ga je pozneje uporabnik Urba #PorusimoMetelekovo izbrisal, je napisal: Tanja Fajon psica, ki jo je potrebno likvidirati. Prav tako Breznika in tozilko. Vsi protidrzavni elementi. P.S. Sem zelo vznemirjen zaradi zavrzene prijave in to je moje osebno noranje prepricanje. (objavljeno, kot je bilo zapisano na Twitterju).

Grožnje Fajonova Foto: Twitter

Celoten sklep ob prijavi Hojsa:

Hojs sklep grožnje Foto: Twitter   Sklep Hojs 2. stran Foto: Twitter

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 21
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin