Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
18. 1. 2018,
17.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,45

2

Natisni članek

Predlagaj županu Ljubljana Cesta popravilo

Četrtek, 18. 1. 2018, 17.52

6 let, 6 mesecev

Predlagaj županu

Hiter odziv Jankovića: po pismu bralca v osmih dneh popravili cesto

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,45

2

Bralec, ki se vsakodnevno vozi v Ljubljano, je na Tržaški cesti dalj časa opazoval udarno luknjo, ki je po njegovem mnenju prinašala zaslužke le mehanikom. Na občini so naročili pregled lokacije in v osmih dneh po naši poslani elektronski pošti luknjo popravili.

Na Tržaški cesti pri Knjižnici Prežihov Voranc v smeri središča mesta je že vrsto let tri metre velika udarna luknja, nam je sporočil bralec. 

Po poslanem vprašanju je oddelek za promet na ljubljanski občini naročil pregled lokacije, "in če se izkaže, da gre za udarno jamo, jo bomo sanirali. Če gre za depresijo in posedek, bo 'luknja' glede na strokovno oceno povzročanja splošnega ogrožanja v prometu oz. potrebnosti sanacije lahko uvrščena v plan sanacij po izteku zimske sezone (večja sanacija)," so zapisali v svojem odgovoru.

Po dveh dneh ...

Dva dni kasneje so se na občini pohvalili, da so pristojne službe lokacijo, na katero je opozoril bralec, že sanirale.


Kdaj bodo prebivalci tega naselja v Sloveniji dočakali asfalt? #foto 


Rešitev, ki jo predlaga, ni mogoča

Ob prometnih konicah pri Tobačni pomagajo policisti. | Foto: Thinkstock Ob prometnih konicah pri Tobačni pomagajo policisti. Foto: Thinkstock Bralec je ob tem poslal tudi predlog, kako bi se zmanjšala gneča ob jutranjih in popoldanskih konicah na Tivolski cesti v smeri Viča, med Slovensko in Celovško cesto.

"Semafor na Tivolski cesti za naravnost proti Viču bi bilo treba samo podaljšati za 10-15 sekund, pa bi bil problem rešen," je zapisal bralec.

In kaj na predlog pravijo na občini? "Za podaljšanje intervalov iz ene smeri je potrebno skrajševanje zelene v prečni smeri, kar pa ni mogoče," odgovarjajo iz Ljubljanskih parkirišč in tržnic.

Dodajajo, da pri konicah, ki jih omenja bralec, pri večji pretočnosti pomagajo policisti in urejajo delovanje signalizacije.

"Obtočni čas krmilnih programov, ki delujeta v času jutranje in popoldanske prometne konice, je 120 sekund. Zaradi sinhroniziranega delovanja s sosednjimi križišči v prometni coni, ki zajema križišča na Tivolski in Celovški cesti, je ta konstanten," pojasnjujejo.

Pišite nam

Če imate tudi vi podobno težavo oziroma želite župana ali županjo opozoriti na pomanjkljivosti v svoji občini, nam pišite na predlagajzupanu@tsmedia.si.

Morda vas zanima še:

Župan odgovarja bralcu: Čakamo na denar, da bi gradili

Župan odgovarja bralki: Na javnem parkirišču je dovolj prostora

Kolesarji in pešci zaradi prenove po prometni cesti? Občina: Prenova ni mogoča brez sprememb.

Kdaj bodo prebivalci tega naselja v Sloveniji dočakali asfalt? #foto


Ne spreglejte