Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 2. 2014,
14.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matjaž Han Uroš Čufer Metod Dragonja

Petek, 21. 2. 2014, 14.38

8 let

Han: Čufer pri začasnem vodenju ministrstva ni razmišljal o gospodarski rasti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nova ministra za gospodarstvo in zdravstvo morata imeti politično moč v vladi, pravi vodja poslancev SD Matjaž Han.

Po njegovem mnenju se je začasno ministrovanje pokazalo za slabo potezo vlade, zlasti pri gospodarstvu, saj da je finančni minister Uroš Čufer svoje delo nadaljeval v stilu finančne konsolidacije in ni razmišljal o gospodarski rasti. Kot je poudaril Han, ministra za gospodarstvo in za zdravstvo, ki ju bodo poslanci potrdili predvidoma v ponedeljek, ne smeta biti le številki za dviganje rok v vladi in morata prebuditi oba zelo pomembna resorja.

V SD od Dragonje pričakujejo veliko Gospodarski resor je po njegovih besedah "speča trnuljčica", okoli katere se razrašča plevel. Han upa, da bo najverjetnejši novi minister Metod Dragonja ta "plevel čim prej posekal in posadil seme gospodarske rasti". V SD od Dragonje pričakujejo veliko. Pomembno pa je, da bo Dragonja dovolj politično močan in da ne bo vsa politična moč osredotočena na Čuferju in njegovih idejah, je dodal Han.

Kljub začetnim pomislekom glede najverjetnejše nove ministrice za zdravje Alenke Trop Skaza so se poslanci SD po Hanovih besedah v četrtek sestali tudi z njo. Ob tem je vodja poslancev SD izpostavil, da je zanje pomembno zlasti to, da se zdravstvenemu resorju postavi resnično ogledalo. Pojasnil je tudi, da v drugi največji vladni stranki so in bodo vztrajali pri ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ter preoblikovanju osnovnega zdravstvenega zavarovanja.

Tudi o novi koalicijski pogodbi Dotaknil se je tudi nove koalicijske pogodbe, s katero so v stranki delno zadovoljni. Vidijo jo kot nek kompas, ki koaliciji kaže smer, zemljevid pa bodo zakoni, je pristavil Han. V SD se ob tem zavedajo, da so le eden od partnerjev in da vseh svojih vrednot oziroma pogledov ne bodo mogli nikoli uveljaviti. A pri uresničevanju koalicijske pogodbe ne sme biti izgovor to, da je do konca mandata le še leto in pol, je ocenil Han.

Delovanje največje opozicijske stranke SDS pa je Han označil za "razdiralno politiko po mojem mnenju čedalje bolj osamele stranke". Slovenija se namreč ukvarja z gospodarskimi in finančnimi težavami, v teh dneh tudi s posledicami vremenske ujme, pravi Han. Agenda SDS pa ne povezuje in še manj odgovarja na te težave, je poudaril.

Ne spreglejte