SiolNET. Novice Slovenija
0,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gostinci z manj omejitvami: strežejo lahko v notranjosti lokalov

0,58

termometer

Foto: Thinkstock

Gostom lahko gostinci z današnjim dnem po vsej državi strežejo tudi v notranjosti lokalov, če izpolnjujejo določene pogoje. Zaposleni in gostje morajo imeti potrdilo, da so covid-19 preboleli, da so cepljeni ali testirani.  

Z novim vladnim odlokom, ki bo veljal do 16. maja, se spet obeta nekaj sprememb v gostinstvu. V vseh statističnih regijah je od danes dovoljeno opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v notranjosti gostinskih obratov, pri čemer je pogoj, da imajo zaposleni in gostje potrdilo, da so covid-19 preboleli, da so cepljeni ali da so testirani.

Dvajset kvadratnih metrov na stranko

Število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja ta dejavnost, je omejeno na 20 kvadratnih metrov na posamezno stranko ali na eno stranko, če je poslovni prostor manjši od 20 kvadratnih metrov. Zagotavljati je treba 20 kvadratnih metrov na posamezno stranko v celotnem trgovskem centru.

zaščitna maska Novice Sprememba pri omejitvi zbiranja ljudi

Omejitve pri sobah, apartmaji so mehurček

Namestitvenim obratom z več kot 60 sobami je dovoljeno ponujati do polovico vseh sob, manjšim pa še naprej do 30. 

Ponujanje apartmajskih nastanitvenih enot je dovoljeno ne glede na število apartmajskih nastanitvenih enot, ki jih nastanitveni obrat ponuja, saj se apartmajske enote razumejo kot zaprt mehurček.

Zdravko Počivalšek Novice Počivalšek napovedal nove sprostitve Ikea, restavracija Novice Sprejeli novost, ki velja po celi državi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin