SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sprememba pri omejitvi zbiranja ljudi

10

termometer

zaščitna maska
Foto: Getty Images

Vlada je na današnji seji sprejela več odločitev, povezanih z omejitvijo širjenja epidemije covid-19. Med drugim bo po novem pri organiziranih javnih prireditvah in shodih v zaprtih prostorih veljala omejitev enega udeleženca na 20 (in ne več 30) kvadratnih metrov zaprte površine. Še vedno se bo lahko zbralo največ deset ljudi.

Spremenjeni odlok bo začel veljati dan po objavi v uradnem listu. Enake omejitve bodo sicer veljale tudi na kulturnih prireditvah in pri kolektivnem uresničevanju verske svobode, saj je vlada sprejela tudi spremembe teh odlokov, so navedli v vladnem uradu za komuniciranje.

Janez Janša Novice Janša razkril, kdaj bo Slovenija dosegla precepljenost #video

Katera dokazila se bodo štela kot ustrezna?

V odloku o omejitvah pri izvajanju športnih programov je spremenila določbe o priznavanju dokazil negativnega rezultata testa na novi koronavirus. Tako se bodo kot ustrezna štela dokazila, ki so bila izdana v državah članicah EU, državah članicah schengenskega območja, Avstraliji, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji, Rusiji, Združenem kraljestvu ali ZDA.

Podaljšala je ukrepe o nošenju mask in obvezni namestitvi razpršilnikov v večstanovanjskih stavbah.

Covid-19. Koronavirus. Slovenija. Novice IJS razkriva, kdaj bi lahko prišli v rumeno in zeleno fazo #video

Prerazporedili sredstva v višini 7,7 milijona evrov

Vlada je danes v okviru finančnega načrta ministrstva za izobraževanje sicer tudi prerazporedila sredstva v višini 7,7 milijona evrov za namen omilitve in odprave posledic epidemije covid-19, v skladu z ukrepi interventnih zakonov.

"Zagotovila se bodo sredstva za izplačilo dodatka za nevarnost in posebne obremenitve v času trajanja epidemije za javne zavode s področja izobraževanja in znanosti, sredstva za pokrivanje izpada plačil staršev vrtcem za čas, ko otrok ne obiskuje vrtca zaradi zaprtja vrtcev ali karantene, ter sredstva za financiranje zaščitne opreme in dezinfekcije prostorov izvajalcem storitev na področju vzgoje in izobraževanja ter znanosti za mesec marec 2021," je še zapisano v sporočilu po seji vlade.

Jelko Kacin Novice Kacin: Ne odlašajte s cepljenjem

Vlada je razporedila tudi sredstva znotraj finančnega načrta ministrstva za kulturo. S skoraj 1,2 milijona evrov se bo zagotovilo plačilo prispevkov za socialno varnost verskih uslužbencev.

Znotraj finančnega načrta ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je vlada prerazporedila 75 tisoč evrov za interventni ukrep enkratnega solidarnostnega dodatka za brezposelne osebe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin