SiolNET. Novice Slovenija
4,39

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Golob od Lindava pričakuje pojasnila o morebitnih političnih pritiskih nanj

4,39

termometer

Boštjan Lindav | Dogajanje ob neimenovanju Boštjana Lindava za generalnega direktorja policije razumejo, kakor da predsednik vlade Robert Golob po nekaj mesecih mandata in prestani interpelaciji izreka svojevrstno nezaupnico Bobnarjevi. | Foto: STA
Dogajanje ob neimenovanju Boštjana Lindava za generalnega direktorja policije razumejo, kakor da predsednik vlade Robert Golob po nekaj mesecih mandata in prestani interpelaciji izreka svojevrstno nezaupnico Bobnarjevi. Foto: STA

Predsednik vlade Robert Golob od v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava do srede pričakuje pojasnila, kdo in kdaj je v času mandata te vlade izvajal politični pritisk nanj ali na policijo, vključno z ministrico za notranje zadeve Tatjano Bobnar, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Predsednik vlade se je z namenom dodatne razjasnitve obrnil na v. d. generalnega direktorja policije, da do srede, 7. decembra, pojasni, kdo in kdaj je v času mandata te vlade izvajal politični pritisk nanj osebno ali na policijo in njene predstavnike. Predsednik vlade je v. d. generalnega direktorja policije zaprosil tudi za pojasnila, ali je kdorkoli od ministrov, državnih sekretarjev in drugih funkcionarjev, vključno z ministrico za notranje zadeve, želel pridobiti informacije o konkretnih postopkih, ki jih vodi policija, oz. vplivati nanje, so zapisali.

Z ministrico Bobnarjevo se ne strinjata glede očitkov o politizaciji dela policije

Dopoldne se je sicer premier sestal z notranjo ministrico Tatjano Bobnar, s katero sta ugotovila, da "se strinjata v marsičem, razhajata pa se glede očitkov o politizaciji dela policije", so zapisali v premierjevem kabinetu. Med drugim sta se pogovarjala tudi o migracijah, kjer ni bilo nobenih razhajanj, je ocenil Golob. Verjame, da je bilo na področju migracij celotno delovanje v zadnjih mesecih popolnoma ustrezno in da bo tudi vnaprej ustrezno, je dejal ob robu srečanja s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom na gradu Strmol.

Notranja ministrica Tatjana Bobnar se je sicer znašla v središču vse glasnejših ugibanj, da bi ob uveljavitvi sprememb zakona o vladi prišlo še do drugih menjav v Golobovi ministrski ekipi.

Vztrajala bo, četudi jo bo to stalo ministrskega mesta

Bobnarjevi na vladi ni uspelo ravno s predlogom za imenovanje Boštjana Lindava na mesto generalnega direktorja policije s polnim mandatom. Po vnovičnem imenovanju Lindava kot v. d. generalnega direktorja je ministrica v izjavi za medije pretekli petek poudarila, da se mora politika končati pred vrati generalnega direktorja policije. Na tem stališču pa bo vztrajala, čeprav bi jo to stalo ministrskega mesta, je napovedala. Tako zahteven resor lahko po njenih besedah namreč vodiš le z ekipo, ki ji zaupaš. "Ne z ekipo, kot jo morda želi sestaviti nekdo drug," je poudarila.

Na vprašanje, ali ima občutek, da od njega zahtevajo politični obračun v policiji, pa je pretekli petek Lindav odgovoril: "Dejstvo je, da ves čas zagovarjamo vse kadrovske premike zgolj in samo na podlagi strokovnih argumentov, na podlagi tehtnih analiz in v skladu z delovnopravno zakonodajo. Tega načela nikoli in nikdar ne bom prekršil."

Robert Golob, Tatajana Bobnar Novice Golob: z ministrico za notranje zadeve imava v marsičem različne poglede Tatjana Bobnar Novice Bobnarjeva: Politika se mora končati pred vrati generalnega direktorja policije #video Umrli policist in gasilec Novice Ganljivo slovo od umrlega policista: "Blaž, pogrešali te bomo" #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin