SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ganljivo slovo od umrlega policista: "Blaž, pogrešali te bomo" #video

10

termometer

V prostorih Policijske postaje Krško se je zgodila tragična nesreča, v kateri je življenje izgubil 25-letni policist. Sprožilo se je strelno orožje in eden od policistov je bil hudo ranjen. "Nesrečni dogodek, ki ga je zagrešil mlad policist, je še bolj tragičen, ker je za posledicami tega dogodka umrl njegov prijatelj," je v izjavi za javnost povedal v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav. Od njega so se z ganljivim posnetkom poslovili v Prostovoljnem gasilskem društvu Tržec, katerega član je bil, in pripisali: "Blaž, pogrešali te bomo." Sožalje je izrekel tudi predsednik republike Borut Pahor.

Kaj natančno se je zgodilo, za zdaj še ni povsem znano, to naj bi pokazala preiskava in interni nadzor, ki ga je odredil Lindav. Za zdaj je znano le, da je do dogodka prišlo nekaj pred 6. uro zjutraj v garderobi policijske postaje, ko naj bi se 21-letnik in njegov 25-letni policijski kolega preoblačila. Pri tem je prišlo do sprožitve pištole 21-letnika, krogla pa je zadela 25-letnika. 

Slednjemu so takoj na različne načine poskušali pomagati ostali policisti, prišli so tudi reševalci, a je v brežiški bolnišnici okoli 7. ure umrl.

Šolanje sta zaključila oktobra letos

Oba policista sta na Policijsko postajo Krško po besedah direktorja Policijske uprave (PU) Novo mesto Janeza Ogulin prišla oktobra letos, neposredno s šolanja. S policije so sicer dopoldne sporočili, da je bil pokojni star 24 let, v izjavi za medije pa je Ogulin podatek popravil in povedal, da je bil star 25 let.

"Izgubili smo mladega policista, na začetku svoje kariere, in zaradi tega je vsa organizacija v šoku. V življenju sem videl že marsikaj, mislil sem, da sem pripravljen na vse, a tak dogodek te preprosto ne more pustiti ravnodušnega," je v izjavi povedal Lindav.

Kaj je šlo narobe, po njegovih besedah v tem trenutku ne morejo povedati, "sta šla pa oba policista skozi usposabljanja tako kot vsi policisti do zdaj". Svojcem, prijateljem in sodelavcem nudijo potrebno psihološko pomoč, prav tako policistu, ki se mu je sprožila pištola. "Zavedamo se, da nobena beseda ne bo obudila mladega življenja, vseeno pa lahko kot dobri ljudje veliko naredimo, da bo žalost manjša," je dejal Lindav.

Skupaj z Ogulinom je izrekel najgloblje sožalje svojcem, prijateljem in vsem, ki so pokojnega policista poznali, ter izrazil upanje, da do tega ne bo prišlo nikoli več.

Sožaljem svojcem, policistom policijske postaje in vodstvu slovenske policije je na Twitterju izrekel tudi predsednik republike Borut Pahor.

Enzo Hrovatin Trendi Umrl legendarni član skupine Faraoni
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin