Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 12. 2022,
7.42

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,31

69

Natisni članek

država Moderna Slovenija reforma novo leto Robert Golob

Petek, 30. 12. 2022, 7.42

1 leto, 4 mesece

Golob razkril, na katerih področjih se leta 2023 obetajo velike spremembe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,31

69

Golob | Državljanom je v novem letu zaželel pozitivno energijo in pogum.  | Foto STA

Državljanom je v novem letu zaželel pozitivno energijo in pogum.

Foto: STA

Leto, ki je za nami, je bilo leto velikih izzivov, je v novoletni poslanici poudaril premier Robert Golob. Leto 2023 bo po njegovih besedah leto reform, s katerimi želi vlada obvladati vse tiste izzive, ki so se kopičili zadnjih 30 let. "Želimo popolnoma spremeniti sistem delovanja javnega zdravstva, vpeljati reformo tako v pravosodje kot v šolstvo. Pripravljamo reformo pokojninskega sistema in stanovanjske politike. Navsezadnje tudi davčno reformo," je dejal.

Kljub pandemiji covid-19, vojni v Ukrajini in draginji je po njegovih besedah preteklo leto v slovensko družbo prineslo marsikaj pozitivnega. Meni, da je ta vlada v zadnjih šestih mesecih v slovensko družbo vrnila občutek normalnosti. 

"Normalnosti, kakršno lahko daje le odprta družba, ki verjame v vladavino prava. Odprta družba, ki stavi na spoštovanje človekovih pravic in dostojanstvo vsakega posameznika. Ravno takšno ozračje pa je tisto, ki omogoča, da sprostimo najboljše v sebi. Da odklenemo vse zmožnosti, združujemo vse svoje vrline v to, da lahko skupnosti pomagamo v boljšo prihodnost," je dejal Golob v poslanici.

Leto 2023 bo po njegovih besedah leto reform, s katerimi želi vlada obvladati vse tiste izzive, ki so se kopičili zadnjih 30 let. "Želimo popolnoma spremeniti sistem delovanja javnega zdravstva, vpeljati reformo tako v pravosodje kot v šolstvo. Pripravljamo reformo pokojninskega sistema in stanovanjske politike. Navsezadnje tudi davčno reformo," je dejal.

Slovenija kot moderna evropska država 

Po njegovih besedah je vse skupaj lahko temelj posodobitve naše države na način, da bo Slovenija postala moderna evropska država, na katero bomo lahko vsi ponosni, kjerkoli v svetu.

Državljanom je v novem letu zaželel pozitivno energijo in pogum. "Leta 2023 vam vsem želim neizmerne pozitivne energije, s katero boste lahko odklenili svoje zmožnosti ter vrline usmerili v uresničevanje svojih želja in ciljev. Vsem nam pa za leto 2023 želim neizmeren pogum. Pogum, s katerim bomo Slovenijo popeljali v boljšo prihodnost," je sklenil Golob.

Marta Kos
Novice Golobovi zanikajo, da bi Kosovi ponudili prestižno službo v Ameriki
Novice Italijanska veleposlanica padla čez balkon in umrla
Borut Pahor
Novice Nova ameriška veleposlanica predsedniku Pahorju predala poverilno pismo
Sneg Ljubljana
Novice Kako smo preživeli silvestrovo?
Ne spreglejte