SiolNET. Novice Slovenija
3,47

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Golobovi zanikajo, da bi Kosovi ponudili prestižno službo v Ameriki

3,47

termometer

Marta Kos | Na MZZ so nam na vprašanje, ali se nad aktualnim veleposlanikom izvajajo pritiski, da bi odstopil in da bi lahko na njegovo mesto imenovali Marto Kos, odgovorili, da nikakor ne drži, da se na veleposlanika RS v ZDA vršijo kakršnikoli pritiski. | Foto: STA
Na MZZ so nam na vprašanje, ali se nad aktualnim veleposlanikom izvajajo pritiski, da bi odstopil in da bi lahko na njegovo mesto imenovali Marto Kos, odgovorili, da nikakor ne drži, da se na veleposlanika RS v ZDA vršijo kakršnikoli pritiski. Foto: STA

Predsednik vlade in stranke Gibanje Svoboda Robert Golob naj bi po posredovanju nekdanjega predsednika republike Milana Kučana podpredsednici Gibanja Svoboda Marti Kos v zameno za odstop od kandidature za predsednico republike obljubil eno izmed visokih političnih imenovanj, in sicer mesto veleposlanice v Washingtonu, je poročala Nova24TV. "Gre za popolno izmišljotino, zato tega tudi ne moremo in ne bomo komentirali," so nam v odzivu pojasnili iz stranke Gibanje Svoboda.

Na isto vprašanje, ali je predsednik vlade Robert Golob po posredovanju Milana Kučana Marti Kos, ki je v preteklosti že bila politično imenovana za veleposlanico v Nemčiji in Švici, ponudil mesto veleposlanice v Washingtonu v zameno za odstop od kandidature za predsednico republike in ali drži, da se na zdajšnjega veleposlanika v Washingtonu vršijo pritiski, da predčasno odstopi pred koncem mandata, pa so v kabinetu vlade odgovorili, da naše informacije ne držijo.

MZZ pojasnilo, da nikakor ne drži, da se nad veleposlanikom izvajajo pritiski

Zdajšnji veleposlanik Tone Kajzer je bil na mesto veleposlanika v Washingtonu imenovan novembra leta 2020. Na ministrstvu za zunanje zadeve, ki ga vodi ministrica Tanja Fajon, so nam v zvezi našim vprašanjem pojasnili, da: "Nikakor ne drži, da se na veleposlanika RS v ZDA vršijo kakršnikoli pritiski, da bi predčasno odstopil, pred koncem mandata. Preostalih navedb medijev v ministrstvu za zunanje zadeve ne komentiramo."

Predsednica Državnega zbora sprejme Niko Kovač. Urška Klakočar Zupančič Novice Gregorčič o odstopu Marte Kos: To je zakuhala predsednica državnega zbora #video

Kosova iz predsedniške tekme odstopila konec avgusta

Podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos je iz predsedniške tekme izstopila 30. avgusta. Kandidaturo je sicer le napovedala, a je uradno še ni vložila. Še julija je na družbenem omrežju Facebook zatrdila, da od kandidature ne namerava odstopiti.

Marta Kos Novice Marta Kos se poslavlja od predsedniške tekme

Iz predsedniške tekme zaradi spremenjenih okoliščin in iz osebnih razlogov

Iz stranke Gibanje Svoboda so sporočili, da je Marta Kos iz volilne tekme za predsednico Republike Slovenije izstopila zaradi spremenjenih okoliščin in iz osebnih razlogov. 

Kot je takrat v sporočilu za javnost pojasnila Kosova, se je v zadnjih dneh pred odstopom od kandidature srečala s številnimi prebivalci, ki so se pozitivno odzivali na vrednote, ki jih zastopa v svoji kampanji. "Za te vrednote se bom še naprej borila kot podpredsednica Gibanja Svoboda. Mnogi ljudje, ki so mi do zdaj izrazili podporo, bodo razočarani nad mojo odločitvijo," je zapisala ob odstopu od kandidature za predsednico republike.

Kosova pred mesecem dni: Bi odstopila Primož Roglič in Tadej Pogačar?

Marta Kos | Foto: Facebook / Posnetek zaslona Foto: Facebook / Posnetek zaslona Marta Kos je 21. julija na svojem osebnem profilu na družbenem omrežju Facebook v javni objavi z naslovom ZAKAJ NE ODSTOPAM? zapisala, da morebitni odstop od predsedniške kandidature, o čemer jo je povprašala novinarka Dela Suzana Kos, ne pride v poštev.

"Ali je kdo Primoža Rogliča ali Tadeja Pogačarja še pred štartom dirke vprašal, ali obstaja možnost, da od dirke odstopita? Z današnjim razpisom volitev se prva etapa šele začenja. Pred nami so gorske etape in kronometri, 'Elizej' pa še daleč. Imam odlično ekipo in dobre noge," je na Facebooku namero, da ne namerava odstopiti od kandidature za predsednico države, prejšnji mesec s kolesarsko primerjavo ponazorila Kosova.

Dodala je, da odstop od kandidature ne pride v poštev. "Prav vsi razlogi, ki so me vodili v odločitev zanjo, so še vedno tu: zanos naprednega Gibanja Svoboda, ponos nad zaupanjem strokovnih kolegic in kolegov ter podpora z vseh koncev Slovenije, izkušnje iz diplomacije, nujne za soočanja z aktualnimi svetovnimi izzivi," je zapisala.
Robert Golob Novice Na vprašanje o potezi Marte Kos Robert Golob ni hotel odgovoriti #video Anže Logar, Nataša Pirc Musar Novice Delo: Nataša Pirc Musar in Anže Logar daleč pred drugimi  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin