Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 12. 2022,
8.57

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,98

118

Natisni članek

Urška Klakočar Zupančič Robert Golob Gibanje Svoboda

Ponedeljek, 26. 12. 2022, 8.57

1 leto, 3 mesece

Gibanje Svoboda močno spredaj, podpora Golobovi vladi padla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,98

118

Robert Golob | Stranko Gibanje Svoboda Roberta Goloba bi volilo skoraj 30 odstotkov volilnih upravičencev. | Foto Ana Kovač

Stranko Gibanje Svoboda Roberta Goloba bi volilo skoraj 30 odstotkov volilnih upravičencev.

Foto: Ana Kovač

Po podatkih decembrske javnomnenjske ankete, ki jo je agencija Mediana opravila za POP TV, je podpora vladi Roberta Goloba padla za skoraj šest odstotnih točk, podpira jo 53,5 odstotka anketirancev. Najvišjo podporo še naprej beleži stranka Gibanje Svoboda, ki bi jo, če bi bile volitve to nedeljo, obkrožilo skoraj 30 odstotkov vprašanih.

Raziskava Mediane kaže, da delo vlade podpira dobra polovica oziroma 53,5 odstotka anketirancev, nekaj več kot tretjina, natančneje 35,2 odstotka ji nasprotuje. Dobra desetina volivcev (11,4 odstotka) je neopredeljenih, so v nedeljo poročali na POP TV.

Gibanju Svoboda podpora padla

Med strankami še naprej vodi Gibanje Svoboda. Če bi bile volitve danes, bi prepričali 29,9 odstotka, kar je 3,7 odstotne točke manj kot mesec prej. Največjo opozicijsko stranko SDS bi podprlo 18,6 odstotka vprašanih, kar je 1,5 odstotne točke manj kot novembra. Sledijo NSi z 8,5-odstotno podporo, SD (6,8 odstotka) in Levica (4,9 odstotka).

Med neparlamentarnimi strankami največ podpore beležijo stranka Resnica (3,1 odstotka), SLS (1,8 odstotka) in Piratska stranka (1,7 odstotka).

Koalicija
Novice Gibanju Svoboda rekordna podpora, prav tako Golobovi vladi

Na vrhu ostaja Pahor, aktualna predsednica na tretjem mestu

Med politiki najvišjo povprečno oceno še naprej beleži zdaj že nekdanji predsednik republike Borut Pahor. Drugi je poslanec SDS Anže Logar, na tretjem mestu pa je nova predsednica republike Nataša Pirc Musar.

Na četrto je s tretjega mesta zdrsnil premier in predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob, sledijo predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, evropska poslanka Ljudmila Novak, ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan, gospodarski minister Matjaž Han in poslanec NSi Jernej Vrtovec.

Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana je anketo za POP TV opravil med med 19. in 22. decembrom na reprezentativnem vzorcu 719 vprašanih.
 
Sprejem predsednice
Novice Pirc Musarjeva prevzela predsedniške posle #foto #video
Nataša Pirc Musar bo v DZ zaprisegla kot nova predsednica republike Slovenije, dogodka se bo udeležil tudi predsednik vlade Robert Golob
Novice Slovesna zaprisega Nataše Pirc Musar: Slovenija je dobila prvo predsednico #foto #video
Borut Pahor
Novice To so Pahorjeve zadnje besede
Ne spreglejte